Τάτος: «Στην Ελλάδα υπάρχει αρνητική πίεση» (audio)

Ο 33χρονος μέσος, φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μίλησε μεταξύ άλλων για την διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας, όσον αφορά το οικονομικό, που ωθεί πλέον πολλούς Έλληνες παίκτες να αγωνίζονται στην γειτονική χώρα. 

Ο Ανδρέας Τάτος, μίλησε στην εκπομπή «Δοκάρι και μέσα», στους Βασίλη Μότση και Πέτρο Μαυρογιαννίδη, για το πέρασμά του από την Τουρκία, με αφορμή τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που ολοένα και περισσότερο «μετακομίζουν» στην γειτονική χώρα.

«Αγαπούν πάρα πολύ το ποδόσφαιρο στην Τουρκία. Επίσης, το οικονομικό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Τα χρήματα που δίνονται σε παίκτες στην Τουρκία, δεν μπορείς να τα βρεις στην Ελλάδα, αν δεν παίζεις σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες. Τα χρήματα που δίνει η αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στις ομάδες είναι πάρα πολλά. Επίσης υπάρχουν μπόνους στα συμβόλαια των παικτών. Για παράδειγμα μια νίκη στη Β Εθνική, δίνει 100 χιλιάδες ευρώ. Ενώ η ομάδα του Μπακασέτα και του Σιώπη, που πήρε το πρωτάθλημα, έπαιρνε 500 χιλιάδες ευρώ τη νίκη. Σκεφτείτε τη διαφορά με τα δικά μας, άρα και το πόσα χρήματα μπορούν να πάρουν οι πρόεδροι. Κι όποιος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω, βάζει το χέρι στην τσέπη για να διεκδικήσει περισσότερο ένα πρωτάθλημα, μια άνοδο ή ότι άλλο στόχο έχει».

«Βλέπουμε πράγματι τους παίκτες να απελευθερώνονται και να παίζουν πολύ καλά στις ομάδες της Τουρκίας. Ο λόγος είναι απλός, πρώτον η αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και δεύτερον ότι δεν έχεις αυτήν την αρνητική πίεση που υπάρχει στην Ελλάδα. Παίζεις μόνο το ποδόσφαιρό σου και δεν ανησυχείς για οτιδήποτε άλλο. Οι σχέσεις είναι καλές, με εξαιρέσεις πάντα, οπότε το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να παίξεις την μπάλα σου. Σκεφτείτε μια φορά σε μένα, είχε τύχει να κάνω προσφυγή και με πήρε αμέσως ο πρόεδρος για αναπροσαρμογή συμβολαίου».

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ