Συνάντηση ΕΠΟ-ΠΣΑΠΠ για το ποδόσφαιρο Γυναικών

Σε μία σημαντική συνάντηση με… φόντο το καλύτερο μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου προχώρησαν οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας με αυτούς του ΠΣΑΠΠ.

ΕΠΟ και ΠΣΑΠΠ προχώρησαν σε μία πολύ σημαντική συνάντηση για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα, καθώς οι δυο πλευρές συζήτησαν τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα και αναφέρθηκαν κυρίως στην ασφαλιστική κάλυψη των ποδοσφαιριστριών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Με αφορμή την πρόσφατη πρωτοβουλία της UEFA για την “θέσπιση των ελάχιστων προδιαγραφών λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων Γυναικών”, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ, συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Ομοσπονδίας και του ΠΣΑΠΠ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του Εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας, κ. Ιάκωβου Φιλιππούση, του Προέδρου του ΠΣΑΠΠ κ. Μπαντή και αντιπροσωπείας του Συνδέσμου, αποτελούμενης από την κ. Έλενα Παπαδοπούλου και τον κ. Χρήστο Στάικο, υπεύθυνους ποδοσφαίρου Γυναικών, και τον κ. Αθανάσιο Μακρυνιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου, καθώς και της προϊσταμένης του Τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών της Ομοσπονδίας κ. Αμαλίας Θωμαΐδου.

Η ΕΠΟ και ο ΠΣΑΠΠ επιβεβαίωσαν ότι την προσήλωσή τους στην πιστή και διαρκή εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Ελλάδα, με κεντρική προτεραιότητα την αναβάθμιση της λειτουργίας των Εθνικών Ομάδων στο πλαίσιο που λειτουργούν και οι αντίστοιχες των Ανδρών.

Στην αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠΠ τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο πλάνο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς η Ομοσπονδία υλοποιεί ήδη νέες πρακτικές σε σχέση με την ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη των αποστολών, την αναβάθμιση των προπονητικών καμπ, την στελέχωση του προπονητικού και ιατρικού τιμ, τις παροχές προς τις ποδοσφαιρίστριες κοκ.

Ο ΠΣΑΠΠ έθεσε στη συνέχεια το κομβικής σημασίας ζήτημα της διαμόρφωσης ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, με το οποίο θα παρέχεται συνολική ασφαλιστική κάλυψη στις ποδοσφαιρίστριες, τόσο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας όσο και σε σωματειακό επίπεδο. Συζητήθηκε επίσης η υιοθέτηση κανονιστικών παρεμβάσεων της ΕΠΟ σε θέματα λειτουργίας του ποδοσφαίρου γυναικών, και συμφωνήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης ενός ειδικού θεσμικού κανονιστικού πλαισίου προδιαγραφών ιδιαίτερα στο επίπεδο των σωματείων.

ΕΠΟ και ΠΣΑΠΠ δεσμεύθηκαν για τη διαρκή και γόνιμη συνεργασία τους, με απώτερο σκοπό να εντοπίζονται έγκαιρα τα κρίσιμα θέματα και να επιτυγχάνεται η ορθή αντιμετώπισή τους και το προσεχές διάστημα θα υπάρχει στενή συνεργασία».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ