Τι αλλάζει στην Super League 2

 

Το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας στην Ελλάδα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αύριο, Σάββατο (23/09), αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις σχετικά με πέρσι, καθώς το πρωτάθλημα αποκτά νέο φορμάτ.

Η Super League 2 κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23/09, με το νέο πρωτάθλημα να είναι διαφορετικό από το περσινό, καθώς ο πρωταθλητής, αλλά και οι ομάδες που πρόκειται να υποβιβαστούν, θα προκύψουν από πλέι οφ και πλέι άουτ αντίστοιχα. Ωστόσο, μέσα στις μεγάλες αλλαγές είναι ο αριθμός των συλλόγων που υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική, καθώς πέρσι υποβιβαζόταν στο σύνολο οκτώ ομάδες ενώ από τη σεζόν 2023/24, δέκα.

Το ertsports.gr παρουσιάζει αναλυτικά τη νέα δομή του πρωταθλήματος της Super League 2:

  • Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί και φέτος με 26 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους.
  • Υποβιβάζονται απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες του εκάστοτε ομίλου.
  • Οι 5 πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα πάρουν μέρος σε ένα μίνι πρωτάθλημα με αγώνες εντός και εκτός έδρας (πλέι οφ) για να προκύψουν οι δύο πρώτοι που θα προβιβαστούν στη Super League 1.
  • Οι υπόλοιπες έξι ομάδες του πρωταθλήματος θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα μίνι πρωτάθλημα, πάλι με αγώνες εντός και εκτός έδρας (πλέι άουτ). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τρεις θέσεις της κατηγορίας θα είναι και αυτές που θα μείνουν στην κατηγορία, ενώ οι τρείς ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες τρείς θέσεις της βαθμολογίας θα υποβιβαστούν.
  • Οι ομάδες που υποβιβάζονται συνολικά θα είναι 10, οι δυο κάθε ομίλου που θα τερματίσουν τελευταίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, και οι τρείς από τον εκάστοτε όμιλο του μίνι πρωταθλήματος (πλέι άουτ) που θα τερματίσουν στις τελευταίες τρεις θέσεις της βαθμολογίας.
  • Οι ομάδες θα μπουν στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με τους βαθμούς τους να είναι διαιρεμένους διά του δύο. Σημαντική υποσημείωση είναι ότι σε περίπτωση που οι ομάδες μπουν σε αυτά τα μίνι πρωταθλήματα (για τον προβιβασμό και για τον υποβιβασμό αντίστοιχα) και οι βαθμοί που συγκεντρώσανε δεν διαιρούνται διά του δύο τότε ισχύει ο κανόνας της στρογγυλοποίησης προς τα πάνω (π.χ. 47 βαθμούς συγκεντρώνει μια ομάδα, δια του δύο 23,5, οι βαθμοί που θα μπει στα μίνι πρωταθλήματα 24) //NK

Επιμέλεια: Νίκος Καραγιάννης


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ