Μια απόσυρση και δέκα αποχωρήσεις στον Μακεδονικό

 

Έπιασαν… δουλειά στον ιστορικό σύλλογο που επέστρεψε στη Super League 2 ύστερα από το 1991. Αρχή με αρκετές αποδεσμεύσεις και ένα πρόωρο “αντίο”, αυτό του Παναγιώτη Τσιαμπάζη που επιθυμεί να συνεχίσει με την προπονητική. Παράλληλα, γίνονται ανακατατάξεις και δοκιμαστικά παικτών στην Ακαδημία.

Με… μπαράζ ανακοινώσεων, ο Μακεδονικός αποχαιρέτησε τους Χρήστο Καράμπελα, Γιάννη Καραμπά, Θάνο Τοπούζη, Ηλία Καζουλίδη, Δημήτρη Παπαοικονόμου, Δημήτρη Δοξάκη, Δημήτρη Μαρνέρη, Βησσαρίων Δρόσο, Θανάση Ουζούνογλου και Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Ειδική αναφορά για τους πρώτους τρεις, καθώς ο Χρήστος Καράμπελαςαναδείχθηκε σε έναν εκ των αρχηγών της ομάδας, με αξιοσημείωτη ποιότητα μέσα αλλά και έξω από το χορτάρι, ένας σπάνιος άνθρωπος“, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου. Επίσης, ο Θάνος Τοπούζηςαποτέλεσε αξιόπιστο φάρο στην επίθεση, μοιραζόμενος με τον Ζυγκερίδη το βραβείο του πρώτου σκόρερ (11 γκολ) στον 2ο όμιλο“, ενώ ο Γιάννης Καραμπάςο ακραίος αμυντικός συνάντησε την πανδημία στις πρώτες δύο σεζόν του, καταλήγοντας να παίξει ουσιαστικά σε έναν γύρο πρωταθλήματος, ενώ φέτος υπέστη από την αρχή μερική ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο γόνατο“.

O Παναγιώτης Τσιαμπάζης αφήνει το περιβραχιόνιο του αρχηγού και αφοσιώνεται στην προπονητική στο σύλλογο που τον ανέδειξε / Makedonikos.gr

Ο ξεχωριστός αποχαιρετισμός και οι αναφορές στον Παναγιώτη Τσιαμπάζη: 

Ο Παναγιώτης, ο Παναγιώτης μας, πήρε την απόφαση του. Ποδόσφαιρο τέλος. Ο 26χρονος προπονητής αποφάσισε να αφοσιωθεί στην έτερη – πρώτη πλέον – φύση του, στην προπονητική του καριέρα, γύρω από την οποία αφιέρωσε και τις σπουδές του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στην Ουαλία.

Στη σύγχρονη εποχή και δη σε ερασιτεχνικό επίπεδο, δηλαδή στη Γ Εθνική και στην Α1, είναι πολύ σπάνιο ένας ποδοσφαιριστής να συνδέει το όνομα του με ένα σύλλογο. Ακόμη σπανιότερο να βρεις σύνδεση τόσο έντονη όσο αυτή του Παναγιώτη Τσιαμπάζη με τον Μακεδονικό.

Ξεχωρίζοντας ήδη σε επίπεδο Ακαδημίας, ο νεαρός αμυντικός χαφ προήχθη τότε στην ανδρική ομάδα όπου και καθιερώθηκε. Ο ΠΑΟΚ τον έντυσε στα ασπρόμαυρα με την ομάδα Κ20, πριν επιστρέψει για να φορέσει το περιβραχιόνιο του Μακεδονικού και να τον οδηγήσει σε διαδοχικές επιτυχίες, πρωταθλήματα Α1, Κύπελλο ΕΠΣ Μακεδονίας, παρουσίες στη Γ Εθνική και, μόλις πέρυσι, σε μια χρονιά δύσκολη γι’ αυτόν λόγω της στράτευσης του, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής και στην άνοδο – μέσω των μπαράζ – στη Super League 2!

Μια καριέρα που αφοσιώθηκε στον Μακεδονικό και ελπίζουμε να επέστρεψε στην ψυχή του Παναγιώτη όσα προσέφερε ο ίδιος στον σύλλογο μας.

Φυσικά, επειδή όλα είναι κύκλος, ο Τσιαμπάζης επιστρέφει εκεί που αναδείχθηκε, ώστε να αναδείξει άλλους. Σταθερό μέλος του προπονητικού επιτελείου της Ακαδημίας μας τα τελευταία χρόνια, ο Παναγιώτης συνέβαλε πέρυσι από ρόλο αναλυτή, δουλεύοντας παράλληλα με τη θητεία του. Φυσικά, και δική του αλλά και δική μας στόχευση αποτελεί να τον έχουμε στις τάξεις του Μακεδονικού και να τον βλέπουν να βελτιώνεται και να βελτιώνει παράλληλα τα παιδιά μας, οδηγώντας ως… αρχηγός στον δρόμο της εξέλιξης!

Παναγιώτη, τα παπούτσια σου στο μουσείο του συλλόγου. Τις φόρμες του προπονητή θα τις πάρεις από τη Γραμματεία. Καλή νέα αρχή!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ