Ανακοίνωσε Χάσεκ ο Μακεδονικός

Σε άλλη μία προσθήκη προχώρησε η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά, καθώς η ΠΑΕ έκανε γνωστή την απόκτηση του Τσέχου μέσου ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μάρτιν Χάσεκ είναι η νέα μεταγραφική ενίσχυση του Μακεδονικού, ο 28χρονος κεντρικός μέσος έχει ”πλούσια” καριέρα, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων σε Παρντούμπιτσε, Βικτόρια Ζίζκοβ, Βλασίμ, Μποέμιανς και Σπάρτα Πράγας, με την οποία έχει παρουσίες και στην Ευρώπη, πιο συγκεκριμένα έχει αγωνιστεί με την ομάδα της χώρας του στον Γ’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Στις δηλώσεις του λίγο μετά την συμφωνία των δύο πλευρών εξέφρασε την χαρά και τον ενθουσιασμό του για την νέα πρόκληση στην καριέρα του, ενώ πρόσθεσε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Μακεδονικό να πετύχει τους στόχους του.

Η ανακοίνωση

Η διοίκηση της ΠΑΕ Μακεδονικός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Μάρτιν Χάσεκ!

Ο 28χρονος (03/10/1995) Τσέχος κεντρικός μέσος έχει μια καριέρα γεμάτη πρωταγωνιστικούς ρόλους, από τα πρώτα του βήματα πριν καν ενηλικιωθεί, ως την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Τσεχίας και την συμμετοχή στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League!

Ο Χάσεκ έμαθε ποδόσφαιρο στην Ακαδημία της Σπάρτα Πράγας, μιας εκ των ιστορικότερων ομάδων της Τσεχίας! Μετά το στάδιο της Κ19, κέρδισε εμπειρίες σε μια διετία στην Β Τσεχίας με τις ΠαρντούμπιτσεΒικτόρια Ζίζκοβ και Βλασίμ, καταγράφοντας 36 συμμετοχές πριν κλείσει τα 20 έτη!

Έπειτα, ήρθε ο κρίσιμος δανεισμός στην Μποέμιανς, στην πρώτη κατηγορία: ωριμότερος πλέον, ο Χάσεκ κέρδισε φανέλα βασικού, πραγματοποίησε ανεπίσημο ντεμπούτο με την Εθνική Τσεχίας Κ21, τελείωσε την σεζόν με 26 συμμετοχές, 2 γκολ και 2 ασίστ, έφτασε με την Μποέμιανς ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου Τσεχίας και τον Ιούνιο έπαιξε με την Κ21 της Τσεχίας στο EURO Κ21, προκαλώντας στον τσέχικο σύλλογο άμεση ανάγκη να τον αποκτήσει με συμβόλαιο!

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι, την σεζόν 2017/18 έσπασε κάθε κοντέρ χρόνου συμμετοχής (30 εμφανίσεις, 4 γκολ, 1 ασίστ), παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία της Μποέμιανς που κατέκτησε την 7η θέση! Ο Χάσεκ ήταν, πια, ένας καταλυτικός παίκτης πρώτης κατηγορίας!

Τίποτα δεν άλλαξε και την επόμενη σεζόν, που ξεκίνησε ως βασικός με την Μποέμιανς, πετυχαίνοντας αφενός 2 γκολ και 2 ασίστ, αφετέρου την… επιστροφή του στην Σπάρτα Πράγας που μάλλον μετάνιωνε το λάθος της να τον αφήσει ελεύθερο ενάμιση χρόνο νωρίτερα! Με την Σπάρτα, ο Χάσεκ κατέκτησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα και το εισιτήριο για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, ξεκινώντας το επόμενο καλοκαίρι με έναν πικρό αποκλεισμό από την Τραμπζονσπόρ, σε μια χρονιά που η πανδημία της covid-19 «πάγωσε» έπειτα τα πάντα, μεταξύ άλλων και την εκπληκτική φόρμα του Τσέχου μέσου (18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, 6 γκολ και 4 ασίστ)!

Όταν ο κόσμος «ξεπάγωσε», ο Χάσεκ βρήκε ποδοσφαιρικό καταφύγιο στην Bundesliga 2, φορώντας στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020/21 τη φανέλα των Βίτζμπουργκ Κίκερς, ενώ το καλοκαίρι του 21 έφτασε η ώρα της… Τουρκίας!

Ανακοίνωσε Χάσεκ ο Μακεδονικός

Υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στην Ερζουρούμσπορ, στην Β κατηγορία, ο Χάσεκ έπαιξε καταλυτικό ρόλο (30 συμμετοχές, 5 γκολ, 4 ασίστ) στην εκπληκτική πορεία των Τούρκων που έχασαν την άνοδο στα μπαράζ! Την επόμενη σεζόν, 2022/23, ένα μεταγραφικό ban επηρέασε την ισορροπία του συλλόγου, με τον Χάσεκ να παραμένει συγκεντρωμένος στο έργο του ως βασικός και, τελικά, να προκαλεί τον χειμώνα το ενδιαφέρον της Βίσλα Πλοτσκ, στην Ekstraklasa (Α Πολωνίας)! Η εμπειρία στο πολωνικό πρωτάθλημα δεν ήταν, ωστόσο, η καλύτερη, με τον σύλλογο να αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και να προκαλεί έντονη απορία για τον τρόπο λειτουργίας του σε όλη την κοινή γνώμη του πολωνικού ποδοσφαίρου, πριν τελικά γνωρίσει ακόμη και τον υποβιβασμό.

Έτσι, μετά από μια καριέρα όπου η παρουσία του – τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως μια ιδιαίτερα πρόσχαρη και ζεστή προσωπικότητα – έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε κάθε τόπο, ήρθε η ώρα ο δρόμος του Μάρτιν Χάσεκ να διασταυρωθεί με αυτόν ενός ακόμη ιστορικού συλλόγου, του Μακεδονικού!

Ερχόμενος στους «πράσινους», ο Τσέχος μέσος προσφέρει αστείρευτα και ποιοτικά τρεξίματα, ένταση,  εμπειρίες πρωταθλητισμού, ποιοτικές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας και πολλά ακόμα physical ή τακτικά στοιχεία!

Ως αριθμό φανέλας, επέλεξε το 21.

Η διοίκηση του συλλόγου καλωσορίζει τον Μάρτιν στην μεγάλη «πράσινη» οικογένεια και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες!

Η δήλωση του Μάρτιν Χάσεκ στο makedonikos.gr μετά την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Μακεδονικό!

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο 28χρονος Τσέχος:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ! Ελπίζω – παράλληλα – και να απολαύσω την παραμονή μου εδώ αλλά και να μεταδώσω χαρά σε όλο το περιβάλλον του συλλόγου, προς τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ, προς τους φιλάθλους μας, προς τον καθένα! Θα ήθελα να είμαι χαρούμενος εδώ και όλοι γύρω μου να είναι χαρούμενοι και ελπίζω να βοηθήσω προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο με τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες όσο και με τα στοιχεία της προσωπικότητας μου, ως άτομο!». //ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ