Παρά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023, στο Σίδνεϊ στις 20 Αυγούστου, η χαρά της στέψης επισκιάστηκε από το σκάνδαλο με τον Λουίς Ρουμπιάλες. 

Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (RFEF) φίλησε την διεθνή Τζένιφερ Ερμόσο στο στόμα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής μεταλλίων. Έκτοτε, ο Ισπανός αξιωματούχος έχει αποκλειστεί από τα καθήκοντά του από τη FIFA, ενώ η υποστήριξη για την 33χρονη επιθετικό συνεχίζει να αυξάνεται όσο περνούν οι μέρες.

Τελευταία ήταν η σειρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (FIFPro) να σπεύσει προς βοήθεια της Ισπανίδας ποδοσφαιρίστριας, μέσω δελτίου Τύπου.

«Μαζί σου Τζένι. Ο αγώνας σου είναι δικός μας. Ο αγώνας σου είναι ο αγώνας μας. Είμαστε πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ. Απαιτούμε αλλαγή. Απαιτούμε καλύτερα. Τα συστήματά μας αποτυγχάνουν. Η διακυβέρνησή μας αποτυγχάνει. Λείπει η ευθύνη. Οι διακρίσεις είναι βαθιές και εκδηλώνονται σε όλα τα επίπεδα. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αντιδράσει και να αδράξει αυτή την κρίσιμη στιγμή, όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά σε όλο τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο, χωρίς εμάς, δεν είναι τίποτα και το βλέπουμε μαζί. Ήρθε η ώρα να δράσουμε. Τελείωσε», αναφέρεται στον λογαριασμό της παγκόσμιας ένωσης, στο Twitter.//Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ