Στο κάδρο οκτώ δείγματα διεθνών | Καμία αντίδραση από την ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε... αναμμένα κάρβουνα μετά τη δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι ένας διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση για θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή, με την ΕΠΟ να μην έχει αντιδράσει ακόμα και τους ανθρώπους της να δηλώνουν άγνοια διότι τα δύο βασικά στελέχη της ομοσπονδίας (Τάκης Μπαλτάκος, Ιάκωβος Φιλιππούσης) επιστρέφουν την Τετάρτη (17/4) από την Αλβανία, ενώ. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία ήταν κλειστή λόγω της απεργίας.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθησαν οκτώ δείγματα διεθνών, από το συνεργείο το οποίο εκπροσωπεί το εργαστήριο της Λωζάνης (συμβεβλημένο με την UEFA). Το τριμελές συνεργείο ήρθε στην Αθήνα τη Δευτέρα (18/3), ημέρα συγκέντρωσης των διεθνών. Σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής ζήτησαν να δοθούν δείγματα πριν πάνε οι παίκτες στα δωμάτια. Εκεί ελήφθησαν τα πρώτα τέσσερα δείγματα. Το συνεργείο των Ελβετών πήγε και την Τρίτη στο ξενοδοχείο της εθνικής για να πάρουν κι άλλα τέσσερα δείγματα.

Πάντως, τονίζεται ότι δεν κινδυνεύει με κάποια ποινή ούτε η Εθνική ομάδα, αλλά ούτε και ο σύλλογος του ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά εν αναμονή των νεότερων εξελίξεων, αλλά φυσικά και των αποτελεσμάτων του δευτέρου δείγματος.//

Δημήτρης Μαλισιώβας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ