Στο εδώλιο οκτώ γιατροί για τον θάνατο του Μαραντόνα

 

Το εφετείο της Αργεντινής επιβεβαίωσε την ότι επαγγελματίες υγείας που κατηγορούνται για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου θα δικαστούν.

Με την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα δικαστούν οκτώ γιατροί, για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Χοσάκοφ και έξι άλλοι παραπέμφθηκαν σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, μετά το θάνατο του “θρύλου”.

Ο Μαραντόνα πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 60 ετών ενώ ανάρρωνε από εγχείρηση εγκεφάλου. Βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι δύο εβδομάδες αφότου εγχειρίστηκε, στο Μπουένος Άιρες.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στο δικαστήριο στο Μπουένος Άιρες, με σοβαρές κατηγορίες εις βάρος τους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δικαστούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι εισαγγελείς εν τέλει, κατηγόρησαν τους γιατρούς ότι η κατ’οίκον νοσηλεία του Μαραντόνα ήταν ελλιπής.

Μια ομάδα 20 ιατρικών εμπειρογνωμόνων που συγκάλεσε ο εισαγγελέας της Αργεντινής κατέληξε στο συμπέρασμα  ότι ο Μαραντόνα «θα είχε καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης» με επαρκή θεραπεία σε κατάλληλη ιατρική εγκατάσταση. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι ψυχολόγος, κλινικός γιατρός, ιατρικός συντονιστής, συντονιστής νοσηλευτικής και νοσηλευτές.//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ