Σιώπης: «Όνειρό μου να παίξω στην Αγγλία»

Ο Έλληνας μέσος της Κάρντιφ παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και μίλησε για την πραγματοποίηση του ονείρου του να αγωνιστεί στην Αγγλία, έστω και στην Championship, αλλά και το πόσο του αρέσει του ταιριάζει το στιλ ποδοσφαίρου που παίζεται εκεί.

Ο Μανώλης Σιώπης εξήγησε πως βρέθηκε στην Κάρντιφ εξαιτίας του προπονητή της ομάδας, Ερόλ Μπουλούτ, με τον οποίο είχε μία επιτυχημένη συνεργασία στην Αλάνιασπορ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μανώλης Σιώπης:

Για το πως πήγε στην Κάρντιφ:

«Ο Ερόλ Μπουλούτ μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην ομάδα. Αν δεν ήταν ο Ερόλ ίσως δεν ήμουν εδώ τώρα. Ο Ερόλ είναι ένας νικητής. Σε όποια ομάδα και αν πάει φτιάχνει κάτι. Για παράδειγμα όταν δουλέψαμε μαζί στην Αλάνιασπορ, ο σύλλογος πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του.

Φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου, προκριθήκαμε στην Ευρώπη τερματίζοντας στην πρώτη πεντάδα και την επόμενη σεζόν πήγε στη Φενέρμπαχτσε».

Για το όνειρό του να παίξει στην Αγγλία:

«Παρακολουθούσα ματς της Premier League και της Championship και τώρα βρίσκομαι εδώ. Προτού έρθω μίλησα με τον Ερόλ και του είπα, πως σκοπός μου δεν είναι να κάνω μια καλή σεζόν και να μείνουμε στο ίδιο σημείο. Στόχος μου είναι πάντα να νικάμε, αλλά και να φτάσουμε στα πλέι-οφ».

Πρέπει να έχεις έναν στόχο να επιτύχεις, έτσι είναι το στιλ μου. Μου είπε: ‘πιστεύεις πως βρίσκομαι εδώ απλά για να κάνουμε μια καλή σεζόν;’

«Έχουμε θέσει αυτό τον στόχο και τα πηγαίνουμε καλά. Το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουμε παιχνίδι με παιχνίδι για να τα καταφέρουμε».

«Ήταν το όνειρο μου να έρθω εδώ. Εάν δεν έχω κίνητρο να παίξω σε μια ομάδα, έχω τελειώσει και δεν μπορώ να αγωνιστώ. Είχα την ευκαιρία να έρθω εδώ με τον Ερόλ και την πήρα».

Για το στιλ ποδοσφαίρου της Τσάμπιονσιπ:

«Το στιλ ποδοσφαίρου είναι παρόμοιο, όμως εδώ εδώ υπάρχει περισσότερη σωματική επαφή. Ο ρυθμός είναι πιο υψηλός σε σχέση με την Τουρκία. Το στιλ παιχνιδιού όμως μου ταιριάζει και το απολαμβάνω.

Δεν μπορώ να εξηγήσω την ατμόσφαιρα που επικρατεί εδώ. Ο κόσμος παρακολουθεί ποδόσφαιρο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι το ίδιο στην Ελλάδα ή την Τουρκία».//ΓΓ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ