“Βολές” Αμορίμ κατά Σάντος: «Δεν παίρνει Τρινκάο και Γκονσάλβες, αλλά παίρνει Ζότα και Φέλιξ»

Ο 37χρονος προπονητής εμφανίστηκε ενοχλήμενος με τις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Πορτογαλίας για τα παιχνίδια με Τσεχία και Ισπανία, λόγω της απουσίας παικτών του.

Η Πορτογαλία κοντράρεται με την Τσεχία (24/9) και την Ισπανία (27/9) για τον δεύτερο όμιλο του Nations League και ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρούμπερν Αμορίμ δεν μπόρεσε να κρύψει την ενόχλησή του για τις κλήσεις του Φερνάντο Σάντος.

Ο 37χρονος τεχνικός αναφέρθηκε με παραδείγματα στους παίκτες που έχει καλέσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, λέγοντας για τους Ντιόγκο Ζότα και Ζοάο Φέλιξ, έναντι των Φρανσίσκο Τρινκάο και Πέδρο Γκονσάλβες.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε μιλήσει αρκετά μέχρι τώρα για αυτό το θέμα, ο κάθε προπονητής κάνει τις επιλογές του, εγώ τις δικές μου και μερικές φορές και οι δικές μου δεν είναι κατανοητές από τον κόσμο. Καταλαβαίνω πως ο προπονητής έχει πολλούς ποδοσφαιριστές για να διαλέξει και υπάρχει μεγάλη ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες της Σπόρτινγκ πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα και καλύτερα για να κερδίσουν τη θέση. Έχουμε κερδίσει κάποιους τίτλους, οι παίκτες έχουν βελτιωθεί, αλλά ακόμα και με όλα αυτά φαίνεται πως δεν είναι στο επίπεδο της εθνικής ομάδας. Μάλλον, όμως, αυτό αναδεικνύει και την καλή δουλειά του προπονητή της Σπόρτινγκ με παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη στην εθνική».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Δεν είμαι νευριασμένος, αλλά νιώθω κολακευμένος. Για μένα όλα τα παιδιά τα έχουν πάει τέλεια αλλά είμαι προπονητής της Σπόρτινγκ. Ο προπονητής της Πορτογαλίας δεν παίρνει τον Τρινκάο, αλλά παίρνει τον Ζότα, δεν παίρνει τον Πέδρο Γκονσάλβες αλλά τον Φέλιξ. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ