Πρωθυπουργός Κροατίας: «Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών. Όλα αυτά έβλαψαν και τη φήμη της Κροατίας.»

 

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς βρίσκεται στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, με τους δυο τους να αναφέρονται στα όσα τραγικά συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας, βρίσκεται στη χώρα μας και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δυο τους συζήτησαν τα τραγικά γεγονότα με πρωταγωνιστές τους Κροάτες χούλιγκαν, που προκάλεσαν τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους, ο Αντρέι Πλένκοβιτς, καταδίκασε τα άσχημα γεγονότα ενώ, έδωσε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Μιχάλη Κατσουρή.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα, όπου καταδικάσαμε τη βία και τον χουλιγκανισμό. Λυπούμαστε για τον θάνατο ενός Έλληνα πολίτη. Είμαστε αντίθετοι στη βία των οπαδών. Όλα αυτά έβλαψαν και τη φήμη της Κροατίας στην Ελλάδα, είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζουμε. Ταυτόχρονα, έχουμε εκφράσει ενδιαφέρον για την τρέχουσα κατάστασή για όλους τους Κροάτες πολίτες.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των κρατουμένων Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές. Ζητήσαμε να έχουν μια δίκαιη δίκη. Επίσης, ζητήσαμε να επιστρέψουν στην Κροατία όσοι είναι υπεύθυνοι για πλημμελήματα και τέταρτον , ξεκαθαρίσαμε ότι η Δημοκρατία της Κροατίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει σκληρά μέτρα επιτήρησης και προφύλαξης εάν τελικά ορισμένοι συλληφθέντες σταλθούν στη χώρα μας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μου είπε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες, προφανώς ελέγχουν τα πάντα, όλα τα πλάνα, μιλάνε με τους υπόπτους και όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Επομένως, η ίδια η έρευνα θα πρέπει να διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες. Εννοείται ότι εκφράσαμε τη λύπη μας και τα συλλυπητήρια μας για τον θάνατο του Έλληνα πολίτη», ήταν, μεταξύ άλλων, τα λόγια του Αντρέι Πλένκοβιτς.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ