Πρόεδρος Ατλέτικο Μαδρίτης: «Φύγαμε από τη Super League για να αποφύγουμε την τιμωρία, οι Άγγλοι κέρδισαν»

 

Θέση υπέρ της European Super League πήρε ο Ενρίκε Θερέθο, ο οποίος τόνισε πως η διοργάνωση θα βοηθήσει το ισπανικό ποδόσφαιρο να αναπτυχθεί.

Ο Πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ενρίκε Σερέζο, ήταν ειλικρινής σχετικά με τις απόψεις του για το ανενεργό έργο της Superleague, το οποίο πιστεύει ότι θα ήταν καλό για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

Μετά την αποχώρηση των ομάδων της Premier League λόγω διαμαρτυριών των οπαδών τους, ακολούθησαν οι σύλλογοι της Serie A, με εξαίρεση τη Γιουβέντους και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι “ροχιμπλάνκος” αποχώρησαν, αφήνοντας μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα στη Superleague.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, μιλώντας στο “Onda Cero”, εξήγησε ότι η Superleague ήταν κατά την άποψή του η τελευταία ευκαιρία να κρατήσει οικονομικά τους συλλόγους της Premier League υπό έλεγχο.

«Νομίζω ότι η Super League είναι καλή για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Χωρίς να υπάρχει Super League, οι Άγγλοι έχουν κερδίσει. Το Financial Fair Play δεν διορθώθηκε και τους ωφελεί. Η απόδειξη είναι ότι έχουν πάρει όλους τους καλύτερους παίκτες. Η Ατλέτικο έφυγε γιατί δεν θέλαμε να μας επιβάλει κυρώσεις η UEFA και χωρίς τις αγγλικές ομάδες δεν υπήρχε τρόπος να συνεχίσουμε».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι με την αδύναμη επιβολή των ελέγχων των δαπανών από την UEFA και τη γιγάντια συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League, οι αγγλικές ομάδες έχουν σημαντικό οικονομικό πλεονέκτημα έναντι άλλων μεγάλων συλλόγων στην Ευρώπη. Το ερώτημα για πολλούς θα είναι αν η παράδοση των… κλειδιών στον Φλορεντίνο Πέρεθ θα ήταν ένα εξίσου λανθασμένο βήμα.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ