Κλοπ: «Αν με χρειαστεί η πόλη του Λίβερπουλ θα είμαι εδώ»

Την ερχόμενη Κυριακή (19/5) ο Γερμανός τεχνικός θα δώσει το τελευταίο του παιχνίδι ως προπονητής των "κόκκινων" κόντρα στη Γουλβς και ήταν φανερά συγκινημένος στα λεγόμενά του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παραδέχτηκε πως δεν θα ξεχάσει ούτε μία μέρα από αυτή την υπέροχη δεκαετία που πέρασε στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της Λίβερπουλ:

Για την ανακοίνωση της αποχώρηση των Τιάγκο και Μάτιπ: «Ο Τιάγκο είναι ένα παγκόσμιας κλάσης ποδοσφαιριστής. Θα ήθελα πολύ να δω πώς θα ήταν η καριέρα του χωρίς τους τραυματισμούς. Μπορεί να κάνει ενέργειες με την μπάλα τις οποίες δεν γνώριζα ότι ήταν δυνατό να κάνει κάποιος. Για τον Μάτιπ, έχει υπάρξει ποτέ καλύτερη μεταγραφή ελεύθερου; Από τους πιο συμπαθητικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Όποια ομάδα τον έχει θα είναι πραγματικά τυχερή».

Για το VAR και την κουβέντα που γίνεται στην Αγγλία περί κατάργησής του: «Ο τρόπος που χρησιμοποιείται δεν είναι ο σωστός. Θα ψήφιζα για να μην χρησιμοποιείται έτσι. Δεν είναι το VAR το πρόβλημα, αλλά δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους, οπότε θα ψήφιζα κατά του VAR».

Για την πορεία του στη Λίιβερπουλ, το «αντίο» και την αγάπη του για την πόλη στην οποία ζει εδώ και μια δεκαετία: «Είναι μια δεκαετία στην οποία η ζωή μου επηρεάστηκε πολύ. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το πόσο δύσκολο θα μου είναι να πω το αντίο, διότι έχω αγαπήσει τα πάντα εδώ. Παίρνω μαζί μου φανταστικές αναμνήσεις, φιλίες, σχέσεις, που θα μου μείνουν για πάντα. Αντιλαμβάνεσαι ότι όσο περισσότερο μεγαλώνεις, τόσο συνειδητοποιείς κοιτώντας πίσω ότι ο καιρός πέρασε γρήγορα.

Εγώ όμως δεν νομίζω ότι πέρασαν γρήγορα αυτά τα εννιά χρόνια. Νομίζω πως ήταν το ακριβώς αντίθετο της σπατάλης του χρόνου. Χρησιμοποιήσαμε όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθήσαμε να το απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούσαμε. Δεν θα ξεχάσω ούτε μια μέρα από αυτή τη δεκαετία, διότι συνάντησα σπουδαίους ανθρώπους και τον καλύτερο σύλλογο που θα μπορούσα να φανταστώ. Έτσι είναι. Σε μια υπέροχη και πολύ, πολύ ιδιαίτερη πόλη.

Τίποτα δεν είναι τέλειο στις μέρες μας, αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων σε αυτή την πόλη είναι ότι πιο κοντινό στο τέλειο μπορείς να βρεις. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τη ζωή, ο τρόπος που σε καλωσορίζουν και που σου συμπεριφέρονται. Και δεν εννοώ μόνο σε μένα, αλλά και σε όλους όσους έρχονται εδώ.

Είμαι απόλυτα συμφιλιωμένος με την απόφασή μου. Είναι υπέροχο που συνειδητοποιώ ότι πέρασα ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου εδώ. Έχω και το κλειδί της πόλης, σε πολλούς αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά για μένα είναι ευθύνη. Δεν φαντάζομαι ότι η ομάδα θα χρειαστεί τη βοήθειά μου στο μέλλον, αλλά αν με χρειαστεί η πόλη, θα είμαι εδώ, για να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ».//ΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ