Γκουαρδιόλα: «Όταν είσαι στο σπίτι και εισβάλουν, φοβάσαι, είναι λογικό»

Ο Καταλανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι στάθηκε στην δυσάρεστη περιπέτεια που πέρασαν ο Τζακ Γκρίλις και η οικογένεια του, βλέποντας διαρρήκτες να αρπάζουν από το σπίτι τους πράγματα αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου λιρών.

Τη στιγμή της διάρρηξης, μάλιστα, στο σπίτι βρίσκονταν μέλη της οικογένειας του Γκρίλις. Για την περιπέτεια του Άγγλου μεσοεπιθετικού τοποθετήθηκε και ο προπονητής του λέγοντας τα εξής: «Είναι πολύ καλύτερα. Όταν είσαι στο σπίτι και εισβάλλουν σε αυτό, φοβάσαι, είναι φυσιολογικό. Προσπαθείς λοιπόν να είσαι χαλαρός να φτιάξεις το τέλειο περιβάλλον για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Ο επικεφαλής ασφαλείας της Σίτι Μπάρι Σάουθ συνεργάζεται στενά με τον παίκτη και την οικογένειά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο σύνηθες φαινόμενο των διαρρήξεων και στην γενέτειρα του και την Ευρώπη γενικότερα: «Αυτή είναι η πραγματικότητα, πρέπει να είσαι προσεκτικός, πρέπει να προετοιμαστείς. Όταν ζεις σε ένα διαμέρισμα ίσως είναι πιο εύκολο, αλλά στην ύπαιθρο με μεγάλα σπίτια δεν είναι. Κι όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμβαίνει στην Ισπανία, είναι μια πραγματικότητα στην Καταλονία,, στην Ιταλία και παντού…».//ΣΠ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ