Πράσινο Ακρωτήρι: Η πρώτη χώρα που θα ονομάσει το στάδιό της “Πελέ”

 

Το κάλεσμα του Τζιάνι Ινφαντίνο γίνεται δεκτό, με την πρώτη χώρα να αποδέχεται την πρόταση και να μετονομάζει το Εθνικό της Στάδιο με το όνομα του “Βασιλιά” του αθλήματος.

Πράσινο Αρωτήρι, θα γίνει όπως όλα δείχνουν, η πρώτη χώρα που θα μετονομάσει το Εθνικό της Στάδιο σε “Στάδιο Πελέ“. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουλισές Κορέια Σίλβα, έκανε γνωστή την πρόθεση των Αφρικανών.

«Το Πράσινο Ακρωτήρι και η Βραζιλία έχουν ιστορία και πολιτισμό που πάνε χέρι-χέρι, αν σκεφτείς ότι είναι δύο αδελφικές χώρες, που συνδέονται με τη γλώσσα και πολύ παρόμοιες ταυτότητες.

Και λόγω της του θανάτου του Βασιλιά Πελέ, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, εκείνου που πρόωρα έγινε παγκόσμια φυσιογνωμία, είδωλο μαζών, που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να τον τιμήσουμε.

Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα μια αναφορά στη Βραζιλία και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που ενώνει αρκετές γενιές.

Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση να ονομάσουμε το εθνικό μας γήπεδο ως “Στάδιο Πελέ”, σε μια πρωτοβουλία που, πιστεύω, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε ήδη ανακοινώσει στη FIFA την πρόθεσή μας, επειδή ήταν αυτός ο θεσμός που ξεκίνησε την πρόσκληση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτή τη συμβολική πράξη» ανέφερε με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ