Πογιέτ για Φορτούνη – Δουβίκα: «Καλώ αυτούς που θα με βοηθήσουν να κερδίσω παιχνίδια»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, παραχώρησε δηλώσεις στη Sun σχετικά με τις κλήσεις του στην Εθνική ομάδα αλλά και τον τρόπο που επιλέγει τους παίκτες.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ μίλησε στη Sun όπου ερωτηθής για τις περιπτώσεις των Κώστα Φορτούνη και Τάσο Δουβίκα και της μη κλήσης τους στην Εθνική απάντησε πως επιλέγει παίκτες που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει.

Συγκεκριμένα είπε στη Sun για τις επιλογές του και τον Φορτούνη:

«Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τις αποφάσεις μου στην Ελλάδα. Όταν βλέπετε την αρνητικότητα γύρω από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, το ίδιο πράγματα συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στις τελευταίες δύο αποστολές της Εθνικής, η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν και ποτέ δεν με ρωτάνε για τους παίκτες που κάλεσα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει το ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για να αφήσεις παίκτες εκεί, αλλά τώρα ο Κώστας Φορτούνης αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα και ήταν εξαιρετικός μαζί μου γιατί με κάλεσε να μου πει τους λόγους του– ήταν μια προσωπική απόφαση και πάντα θα στηρίζω τις αποφάσεις των ποδοσφαιριστών. Δεν μου αρέσει να πιέζω τους παίκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη γνώμη μου».

Για τον Τάσο Δουβίκα και τα κριτήρια των κλήσεων: «Το να αφήσω εκτός τον Τάσο Δουβίκα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Είμαι από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς που δεν επιλέγουν όλους τους παίκτες που αποδίδουν καλά τη δεδομένη στιγμή, για να διαταράξω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς που σκοράρουν στα πρωταθλήματά τους και πρέπει να επιλέξω αυτούς που χρειάζομαι για δύο παιχνίδια. Δεν χρειάζομαι πέντε επιθετικός, όταν συνήθως παίζουμε με έναν μπροστά. Δεν επιλέγω παίκτες για να κάνω χαρούμενους κάποιους ανθρώπους και να αποφεύγω ερωτήσεις γιατί δεν κάλεσε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Στο τέλος, θα κριθώ για τα επιτεύγματά μου και ο κύριος στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Έχουμε μια λίστα παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, και οι περισσότεροι βρίσκονται σε αυτήν, και τότε θα πάρω μια απόφαση, γνωρίζοντας ποιοι είναι σε φόρμα για τα δύο παιχνίδια που τους χρειαζόμαστε. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο παίκτη για έναν συγκεκριμένο αγώνα. Κάποιες φορές θα παίξεις πιο βαθιά και θα θες περισσότερο ρυθμό, σε άλλα παιχνίδια θα βρίσκεσαι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και θα χρειάζεται μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή. Στην τελική, δεν καλώ παίκτες για να κάνω κάποιους ανθρώπους χαρούμενους, καλώ ποδοσφαιριστές όταν είμαι σίγουρος ότι είναι οι πιο κατάλληλοι να με βοηθήσουν να κερδίσω τα παιχνίδια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ