Πλατινί: «Το ποδόσφαιρο με ήθελε, η πολιτική του όχι»

Πλατινί: «Το ποδόσφαιρο με ήθελε, η πολιτική του όχι»

O πρώην πρόεδρος της UEFA σε συνέντευξή του στην “Corriere della Serra” αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να φύγει από την FIFA.

O Μισέλ Πλατινί αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε και την αδικία που ένιωσε, στην προσπάθεια που έκανε η παγκόσμια ομοσπονδία του ποδοσφαίρου για να τον διώξει. Επίσης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα, “Corriere della Serra“, είπε ότι το ποδόσφαιρο τον… ήθελε, αλλά η πολιτική του όχι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν έκανα τίποτα, ήξερα ότι δεν είχα τίποτα για να κατηγορήσω τον εαυτό μου, πάντα έκανα τα πάντα σωστά. Είδα πόσο υπέφερε η οικογένειά μου και οι κοντινoί μου άνθρωποι. Η μάχη που έδωσα ήταν ενάντια στην αδικία. Ο στόχος αυτής της εκστρατείας ήταν να με βγάλει από τη FIFA. Κατηγορήθηκα από τις επιτροπές της FIFA. Μόλις φύγαμε από τον κόσμο των αξιωματούχων του ποδοσφαίρου που ήθελαν να με εμποδίσουν να γίνω πρόεδρος, η δικαιοσύνη απέδειξε ότι είχα δίκιο Και για μένα, φυσικά, αυτό είναι που μετράει. Εκτός ποδοσφαίρου κέρδισα, μέσα έχασα. Γι’ αυτό δεν θα τα παρατήσω, ήταν αδικία. Υπάρχουν άνθρωποι που με πλήγωσαν, πολύ», ανέφερε ο Μισέλ Πλατινί και πρόσθεσε:

«Δεν με νοιάζει τόσο το σύμπαν της FIFA. Για τον Ινφαντίνο, τον Τσέφεριν αυτός ο κόσμος είναι το παν γιατί δεν έχουν ζήσει τίποτα πριν και, έξω από εκεί, δεν είναι κανείς, τίποτα. Δεν έχουν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. Αυτοί, όπως ο Μπλάτερ, έγιναν σημαντικοί εκεί, μέσα σε αυτά τα κτίρια που βρίσκονται, και είναι σημαντικοί μόνο εκεί. Υπέφερα για δέκα μέρες, πάλεψα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά μετά κατάλαβα σύντομα ότι η αλήθεια ήταν ότι ήθελαν απλώς να με βγάλουν εκτός, και αυτό ήταν».

Ο Πλατινί αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να αναλάβει το πόστο του προέδρου στη FIFA

«Είναι βέβαιο ότι η διοίκηση της FIFA πήρε θέση εναντίον μου. Οι πρόεδροι των εθνικών ομοσπονδιών με ήθελαν πρόεδρο, ο μηχανισμός της FIFA όχι. Καταλαβαίνετε γιατί. Και έψαξαν κάτι να με μπλοκάρει. Βρήκαν μια πληρωμή που έγινε πέντε χρόνια νωρίτερα και εδώ είναι η ειρωνεία: η FIFA πρώτα με πληρώνει για τη δουλειά μου και μετά με τιμωρεί που με πλήρωσε. Παράλογο, αυτό είναι το καλύτερο. Το ποδόσφαιρο με ήθελε, η πολιτική του ποδοσφαίρου όχι».//ΓΓ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ