Πήρε θέση για το Μουντιάλ ο Καντονά

 

Ο παλαίμαχος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μέσω μίας επιστολής, τόνισε ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει ούτε ένα παιχνίδι από το Παγκόσμιο Κύπελλο της ανθρώπινης φρίκης.

Ο Ερίκ Καντονά έχει πάρει την απόφαση του για το προσεχές Μουντιάλ, που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Ο 56χρονος πλέον, Γάλλος, αποφάσισε να… απορρίψει την συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή του, μοναδικός στόχος είναι το κέρδος και για την διασκέδαση δύο μηνών χάσανε άδικα τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. Κλείνοντας ανέφερε ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή του Καντονά: «Δεν θα δω ούτε ένα παιχνίδι αυτού του Μουντιάλ. Το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα! Χωρίς θέρμη, χωρίς γεύση!».

Για την καταστροφή του περιβάλλοντος τόνισε: «Είναι μια οικολογική καταστροφή, με όλα αυτά τα κλιματιζόμενα γήπεδα… τι τρέλα, τι βλακεία. Αλλά πάνω απ’ όλα, πάνω απ’ όλα, μια ανθρώπινη φρίκη… πόσες χιλιάδες θάνατοι, για να χτιστούν αυτά τα γήπεδα και να διασκεδάσει το πλήθος για δύο μήνες… και κανείς δεν νοιάζεται… Μια καρικατούρα του τι μπορεί να φέρει μέσα του ο άνθρωπος ως ακραία βρωμιά!».

Για τους σκοπούς του Μουντιάλ ανέφερε: «Το μόνο νόημα αυτής της εκδήλωσης, το ξέρουμε όλοι, είναι το κέρδος. Ξέρω ότι δεν τους νοιάζει και ότι εγώ δεν θα αλλάξω το πρόσωπο του κόσμου. Το να λέμε ότι δεν παίζουμε, να λέμε ότι δεν θα το μεταδώσουμε τηλεοπτικά, ότι δεν το διαφημίζουμε κλπ… Είναι αρκετά εφικτό. Μερικές φορές στη ζωή, πρέπει να πάρεις αποφάσεις, ακόμα κι αν μας κοστίσει. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα γεγονός που λάτρεψα από μικρός, που περίμενα και παρακολουθήσω με πάθος».

Ενώ κλείνοντας δήλωσε: «Είτε η Γαλλία κερδίσει, είτε χάσει, τίποτα δεν έχει σημασία! Στη ζωή, υπάρχουν πράγματα πολύ πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο! Αντίθετα, θα ξαναδώ όλα τα επεισόδια του Colombo, έχω πολύ καιρό που τα έχω δει. Και βγάλτε λεφτά για όσους κλείνουν τα μάτια τους και κρύβονται πίσω από το μικρό τους δάχτυλο λέγοντας ‘δεν είναι δική μας ευθύνη, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα…’ κράτη, ομοσπονδίες, ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, διαφημιστές κ.λπ. Αν μπορείτε να το κάνετε, απλώς πάρε μια απλή απόφαση».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ