Οικονόμου: «Η βία των αθλητικών γεγονότων βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες»

 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στα γεγονότα που προκαλούνται από την οπαδική βία στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τοποθετήθηκε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σύλληψη 3 ατόμων, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, που επιτέθηκαν με οπαδικό κίνητρο σε βάρος δύο 14χρονων στη Νέα Ιωνία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου:

«Το γεγονός αυτό ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι η βία με αθλητικό υπόβαθρο, δεν αφορά πια μόνο τα γήπεδα ή τις ημέρες των αθλητικών γεγονότων και ότι βρίσκει πεδίο ακόμη και σε πολύ μικρές ηλικίες».

«Αγγίζει πια, σχεδόν κάθε κοινωνικό χώρο και ταλαιπωρεί όλα τα κράτη. Ευρύτερα, η πανευρωπαϊκή δικτύωση των οργανωμένων οπαδών και η διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα και τον πολιτικό εξτρεμισμό ανησυχούν πρωτίστως τις ευρωπαϊκές χώρες» σημειώνει ο κ. Οικονόμου ενώ στην συνέχεια υπογραμμίζει ότι «ο δραστικός περιορισμός της βίας με αθλητικό υπόβαθρο απαιτεί ολιστικό σχέδιο, με παρεμβάσεις πολιτικού, κοινωνικού, εκπαιδευτικού και αστυνομικού χαρακτήρα».

«Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση και υλοποιεί εντατικά το σχεδιασμό της, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης και της επιτήρησης, όσο και σε εκείνο της καταστολής. Με συνεχή προσπάθεια, με στόχο να βελτιώνεται συνεχώς σε επιχειρησιακό επίπεδο, ανυποχώρητα και με μηδενική ανοχή».//Γ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ