Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν ενάντια στη μείωση του αριθμού των ομάδων

Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν να διατηρήσουν τον αριθμό των ομάδων στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας στις 20, όπως ανακοίνωσε σήμερα (12/2) η Lega Serie A μετά τη συνεδρίασή της στο Μιλάνο.

Μόνο τέσσερις ομάδες ψήφισαν υπέρ της μείωσης σε 18 συλλόγους στη Serie AΓιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα – και ο αριθμός των συλλόγων θα παραμείνει στους 20, όπως συμβαίνει από τη σεζόν 2004-05.

Οι κορυφαίοι σύλλογοι είχαν πιέσει για μείωση σε μια προσπάθεια να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών και να αυξήσουν την ποιότητα του ποδοσφαίρου που προσφέρεται, αλλά χρειάζονταν πλειοψηφία 14 για να περάσουν τη μεταρρύθμιση.

Εγκρίθηκε επίσης πρόταση για μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιαστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FIGC) τον Μάρτιο. Το ιταλικό πρωτάθλημα πιέζει για περισσότερη αυτονομία από την FIGC, παρόμοια με την Premier League στην Αγγλία.

«Προς το παρόν, το σύστημα δεν δίνει στη Serie A την αυτονομία και το βάρος λήψης αποφάσεων που θα έπρεπε να έχει σε σχέση με την οικονομική βαρύτητα», δήλωσε ο πρόεδρος της Lega Λορέντζο Καζίνι μετά από μια συνάντηση των συλλόγων της Serie A την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ