Οι κινήσεις του Ζιντάν πριν και μετά την “ιστορική” κουτουλιά

 

Σε βίντεο που ανέβασε η ΦΙΦΑ στο Twitter, έχουν καταγραφεί τα τελευταία πέντε λεπτά του «Ζιζού» ως ποδοσφαιριστής. Σε αυτό φαίνονται οι κινήσεις του 50χρονου πλέον Γάλλου, στο περιστατικό που χτύπησε με το κεφάλι τον Μάρκο Ματεράτσι.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 16 ετών από τον τελικό του Μουντιάλ του 2006 ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία, η ΦΙΦΑ θυμήθηκε τα τελευταία πέντε επεισοδιακά λεπτά του θρυλικού Γάλλου μέσου, δείχνοντας τις κινήσεις του στο γρασίδι.

Στο βίντεο φαίνεται ακριβώς τι έκανε ο Ζιντάν στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την κουτουλιά στον Ματεράτσι αλλά και το τι ακολούθησε. Ο Ιταλός είχε αποκαλύψει τη συνομιλία ανάμεσα τους.

Ο Ζιντάν αρχικά είπε: “Αν θέλεις τη φανέλα θα στη δώσω μετά”, με τον Ματεράτσι να απαντάει: “Του είπα «δεν θέλω τη φανέλα σου, προτιμώ να… την αδερφή σου». Δεν είπα για τη μητέρα του, όπως έγραφαν στις εφημερίδες. Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν έφηβος, οπότε δεν θα έπεφτα τόσο χαμηλά για να προσβάλω τη μητέρα του. Ακολούθησε η… κουτουλιά. Ποτέ δεν σκέφτηκα τι άλλο θα μπορούσε να έχει γίνει σε αυτή τη φάση. Για καλή μου τύχη, άργησα να… συνειδητοποιήσω τι έκανε. Αλλιώς, επειδή ξέρω πως θα αντιδρούσα, είμαι σίγουρος πως θα είχα αποβληθεί κι εγώ”.

Παράλληλα, συμπλήρωσε: “Ήταν όντως ηλίθιο αυτό που του είπα, αλλά δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι. Σε κάθε γειτονιά στη Ρώμη, στη Νάπολη, στο Μιλάνο, στο Τορίνο και στο Παρίσι ακούς πολύ χειρότερα πράγματα. Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί πήρε τέτοια διάσταση αυτό το περιστατικό”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ