Οι Άγγλοι θα φορούν περιβραχιόνιο “ONE LOVE” στο Κατάρ

 

Η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επανέλαβε την πρόθεση της η εθνική ομάδα να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο (20/11-18/12), δείχνοντας την στήριξη της στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.

Τα “Τρία Λιοντάρια” είναι μία από τις οκτώ ευρωπαϊκές ομάδες που υποσχέθηκαν ότι ο αρχηγός τους θα φορέσει περιβραχιόνιο με τη φράση “ONE LOVE” και θα έχει τα χρώματα του ουράνιου τόξου, μια πρόθεση που η FIFA δεν έχει ακόμη εγκρίνει.

Η Αγγλία επανέλαβε τη δέσμευση της, παρά το γεγονός ότι η παγκόσμια ομοσπονδία δεν έχει αποφασίσει εάν θα επιτρέψει ή όχι στους αρχηγούς αυτών των οκτώ ομάδων να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι θα το κάνει, ανεξαρτήτως της απόφασης της FIFA.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Times”, είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει τις κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει η FIFA, εάν τελικά δεν εγκρίνει τη χρήση του εν λόγω περιβραχιόνιου.

Εκτός από την Αγγλία, οι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία είναι η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία και η Ουαλία.

Από τις ομάδες που δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του Κατάρ, η Νορβηγία και η Σουηδία συμμετείχαν επίσης σε αυτήν την εκστρατεία. Οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομάδες που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Ισπανία, η Πολωνία, η Κροατία, η Σερβία και η Πορτογαλία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ