Ο Σεβτσένκο έδωσε το περιβραχιόνιο της Ουκρανίας στον Λεβαντόφσκι

Ο παλαίμαχος άσος συνάντησε τον Πολωνό σταρ στο Εθνικό Στάδιο της χώρας του και προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση, προς τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

Η Πολωνία ήταν από τις πρώτες χώρες που έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είχε αγωνιστεί με περιβραχιόνιο της Ουκρανίας σε αγώνα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και σήμερα (20/09) ήρθε η “επιβράβευση” για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

Ο Αντρέι Σεφτσένκο, προπονητής της Εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, παρέδωσε στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας το περιβραχιόνιο της χώρας του, σε μια συμβολική χειρονομία.

Ο παλαίμαχος άσος τόνισε:

«Είναι μία συμβολική χειρονομία. Ευχαριστούμε τον Ρόμπερτ και τους Πολωνούς για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς Θα ήθελα από τον Ρόμπερτ να το πάρει συμβολικά μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Λεβαντόφσκι ανέφερε:

«Ένιωσα ότι το να παίξω με το περιβραχιόνιο της Ουκρανίας, όπως έκανα αμέσως μετά την έναρξη της εισβολής στη χώρα τους, θα ήταν μια ξεκάθαρη χειρονομία εκ μέρους μου, δείχνοντας στον κόσμο ότι αυτός ο πόλεμος συμβαίνει πραγματικά. Πρέπει να μιλήσουμε και εμείς οι αθλητές γι’ αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Πολωνούς που βοήθησαν την Ουκρανία με διάφορους τρόπους.

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να παλεύεις για την ελευθερία και εμείς οι Πολωνοί ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος. Παίζοντας με το περιβραχιόνιο, ήθελα να δημοσιοποιήσω τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Και τώρα μας επέστρεψαν οι ευχαριστίες, για τις οποίες είμαι πολύ υπερήφανος».

Για την προ μηνών κίνησή του:

«Δεν ήξερα ποια θα ήταν η κλίμακα της αντίδρασης στη χειρονομία μου, αλλά ήθελα να είναι μεγάλη. Όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει, τόσο το καλύτερο.

Γι’ αυτό άξιζε να μιλήσουμε γι’ αυτό, κάνοντας αυτές τις χειρονομίες. Και ο ρόλος των αθλητών; Έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε.

Δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό ή εκείνο ή ότι κάτι αφορά μόνο εμάς ή τους Ουκρανούς. Τα έθνη που αγωνίζονται για την ελευθερία πρέπει να υποστηριχθούν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ