Ο Φλικ παραμένει στον πάγκο των “πάντσερ”

 

Μετά από περίπου δύο ώρες, το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη (7/12), μεταξύ του προέδρου, Μπερντ Νόιεντορφ, και του αντιπροέδρου, Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε, έβγαλε την είδηση με την παραμονή του 57χρονου προπονητή στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Η Εθνική Γερμανίας πραγματοποίησε… κάκιστο Μουντιάλ στα γήπεδα του Κατάρ και ήπιε… το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης για δεύτερη σερί φορά.

Η θέση του Χάνσι Φλικ αμφισβητήθηκε δεόντως και τα σενάρια τον ήθελαν εκτός εθνικής ομάδας. Ωστόσο, την Τετάρτη (7/12) η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε σύνοδο κορυφής και μετά από περίπου δύο ώρες αποφάσισε την παραμονή του 57χρονου τεχνικού στον πάγκο των “πάντσερ”.

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της DFB, Μπερντ Νόιεντορφ, δήλωσε: «Είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024 στη χώρα μας αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρο στη Γερμανία. Στόχος μας είναι να κάνουμε αυτό το τουρνουά αθλητική επιτυχία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνσι Φλικ ότι θα κατακτήσει αυτήν την πρόκληση μαζί με την ομάδα του. Όσον αφορά τον διάδοχο του Όλιβερ Μπίρχοφ, έχουμε συμφωνήσει ότι θα συζητήσουμε πρώτα τη μελλοντική δομή αυτού του τομέα ευθύνης εντός της DFB, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουμε μια απόφαση προσωπικού».

Ο Χάνσι Φλικ, του οποίου το πρώτο τουρνουά ως προπονητής έληξε άδοξα, πρόσθεσε: «Η προπονητική μου ομάδα και εγώ είμαστε αισιόδοξοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη χώρα μας. Εμείς ως ομάδα μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα δείξαμε στο Κατάρ. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία εκεί. Θα αντλήσουμε τα μαθήματά μας από αυτό. Έχω εμπιστοσύνη στην κοινή πορεία που συμφωνήθηκε σήμερα με τον Μπερντ Νόιεντορφ και τον Χανς-Γιοάκιν Βάτσκε. Όλοι θέλουμε ολόκληρη η Γερμανία να συσπειρωθεί ξανά πίσω από την εθνική ομάδα στο εντός έδρας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2024».//

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ