Ο Χαβιέρ Τέμπας θα παραμείνει ως το 2027 επικεφαλής της La Liga

Λίγες εβδομάδες μετά την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της La Liga, ο Χαβιέρ Τέμπας επανεξελέγη για ακόμη μία τετραετία.

Ο 61χρονος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος και θα συνεχίσει για τέταρτη διαδοχική θητεία, «χωρίς να χρειαστεί να οργανωθεί έκτακτη γενική συνέλευση», όπως επιβεβαίωσε η La Liga.

Ο πρώην πρόεδρος της Ουέσκα είναι γνωστός για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ισπανικού ποδοσφαίρου το 2015 προχωρώντας σε κεντρική διαχείριση, ενώ κάθε σύλλογος διαπραγματευόταν ξεχωριστά με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Είχε επίσης την πρωτοβουλία να δημιουργήσει οικονομικό Fair Play, πιο αυστηρό από αυτό που επιβάλλει η UEFA, περιορίζοντας τις δαπάνες των συλλόγων στο ποσό των κερδών τους.

Ο Ισπανός ηγέτης βρίσκεται επίσης σε… ανοιχτό πόλεμο με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, που σύμφωνα με τον ίδιο στρεβλώνουν την αγορά «με χρήματα που δεν παράγονται από το ποδόσφαιρο», αλλά από ξένους κρατικούς παράγοντες.

Ήταν επίσης αντίθετος με το σχέδιο δημιουργίας της European Super League, το οποίο θα ανταγωνιζόταν το Champions League.//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ