Ο Χαριστέας πρεσβευτής του EURO 2024

 

Ο θρύλος της Εθνικής Ελλάδας του EURO 2004 είναι ένας από τους πρεσβευτές του EURO 2024, ενώ θα συμμετάσχει και στη διαδικασία κλήρωσης της τελικής φάσης.

Το Σάββατο (2/12, 19:00, ΕΡΤ1) στο Αμβούργο, στη Φιλαρμονική του Έλβα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που λαμβάνει χώρα στη Γερμανία το επόμενο καλοκαίρι.

Μετά την κλήρωση που θα έχουν γνωστοποιηθεί οι όμιλοι, η Ελλάδα θα ξέρει τους αντιπάλους της εφόσον πάρει την πρόκριση για την τελική φάση μέσω Nations League.

Παρών στην κλήρωση θα είναι ο πρώην σέντερ φορ και νικητής της διοργάνωσης το 2004, Άγγελος Χαριστέας, καθώς τον επέλεξε η UEFA για τη διαδικασία της κλήρωσης.

Ταυτόχρονα, ορίστηκε και ως πρεσβευτής ανάμεσα σε αρκετούς πρώην διεθνείς παίκτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων και θρύλοι, τύπου Μπουφόν, Κλόζε, Σνάιντερ και Νταβίντ Σίλβα.

Αναλυτικά, η σχετική ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Ο σκόρερ του τελικού του 2004 Άγγελος Χαριστέας επελέγη από την ΟΥΕΦΑ να συμμετάσχει στη διαδικασία κλήρωσης της τελικής φάσης του EURO και να συγκαταλεγεί στους πρεσβευτές της διοργάνωσης μαζί με επιφανείς πρώην διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που, μαζί με τον Άγγελο, θα συνδράμουν στον σχηματισμό των ομίλων του EURO 2004 θα είναι οι Μπρίαν Λάουντρουπ (Δανία), Ροζίτσκι, (Τσεχία), Κουαρέσμα (Πορτογαλία), Νταβίντ Σίλβα (Ισπανία), Κεντίρα (Γερμανία), Σνάιντερ (Ολλανδία), Ματουιντί (Γαλλία), Κλόζε (Γερμανία), Μπουφόν (Ιταλία)».//ΓΑ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ