Ο Αλ Κελαϊφί κατηγορείται για απαγωγή και εκβιασμό

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν έχει… χοντρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, καθώς τρεις δικαστές αποφάσισαν να ερευνήσουν τις κατηγορίες που του απαγγέλονται περί απαγωγής και εκβιασμού.

Η εφημερίδα “Liberation” είχε δημοσιοποιήσει τον Σεπτέμβριο πως ο Άραβας επιχειρηματίας, Tayeb B, συνελήφθη χωρίς λόγο στις 13 Ιανουαρίου 2020 στο Κατάρ, έπειτα από εντολή του Νασέρ Αλ Κελαϊφί. Το ίδιο Μέσο, μερικούς μήνες μετά, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας κατείχε ευαίσθητο υλικό που αποκάλυπτε εμπλοκή του Καταριανού προέδρου στην παράτυπη διαδικασία που χάρισε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο Κατάρ.

Γι’ αυτόν το λόγο, λοιπόν, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν φέρεται να αιχμαλώτισε τον Tayeb B, υπό την κάλυψη κανονικής φυλάκισης που στη συνέχεια πήρε τη μορφή κατ’ οίκον περιορισμού. Ο Άραβας έμεινε ελεύθερος, μόνο όταν δέχθηκε να υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας, παραδίδοντας τα ενοχοποιητικά στοιχεία στους δικηγόρους του Καταριανού.

Ο Άραβας επιχειρηματίας έχει υποβάλλει καταγγελία εδώ και μερικούς μήνες στη γαλλική δικαιοσύνη, η οποία επέδειξε αργά αντανακλαστικά, αγνοώντας μέχρι προσφάτως την υπόθεση. Σύμφωνα με το “AFP”, όμως, τρεις δικαστές αποφάσισαν να ρίξουν… φως στην υπόθεση και να εξετάσουν τις καταγγελίες εις βάρος του Αλ Κελαϊφί.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ