Νέο πρόγραμμα FootbALL για τη διαφορετικότητα

 

Σπουδαία πρωτοβουλία της UEFA η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός προγράμματος για καλό σκοπό, ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Η UEFA ανακοίνωσε το πρόγραμμα FootbALL για να τονίσει τη σημασία της διαφορετικότητας και της ένταξης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πρωτοβουλία που θα ξεκινήσει επίσημα με τον τελικό του Champions League της Κωνσταντινούπολης, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ (10/6).

«Το πρόγραμμα FootbALL υπογραμμίζει τη δύναμη του ποδοσφαίρου να οδηγεί θετικές κοινωνικές αλλαγές σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινότητες και υποστηρίζει ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό σε όλους να το απολαύσουν, να παίξουν, να μάθουν και να εξελιχθούν. Εξασφαλίζοντας μια εποχή χωρίς αποκλεισμούς και ίσες ευκαιρίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο μέσω της στενής συνεργασίας με όλους τους ευρωπαϊκούς φορείς ποδοσφαίρου για την προώθηση της θετικής κοινωνικής αλλαγής.

Το ποδόσφαιρο, με την παγκόσμια γλώσσα του, μπορεί να σπάσει φραγμούς και να ενώσει τις καρδιές. Η συμμετοχικότητα και το άνοιγμα είναι τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις πραγματικές δυνατότητες του παιχνιδιού μας. Ανοίγοντας την αγκαλιά του σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, το φύλο ή τις ικανότητες, το ποδόσφαιρο δημιουργεί ίσους όρους ανταγωνισμού όπου όλοι νιώθουν ευπρόσδεκτοι, σεβαστοί και εκτιμημένοι» ανέφερε ο Τσεφεριν.

«Με την πρωτοβουλία FootbALL, στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου το ταλέντο θα ευδοκιμεί χωρίς διακρίσεις. Το ποδόσφαιρο είναι μοναδικό στο ότι μπορεί να ξεπεράσει τα σύνορα έθνους, φύλου και θρησκείας. Από μικρή ηλικία, τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν μαζί και να μιλούν μια κοινή ποδοσφαιρική γλώσσα. Πρέπει να αγαπάμε και να προστατεύουμε τη διαφορετικότητα στο ποδόσφαιρο, ώστε όλοι να νιώθουν σεβαστό μέρος της κοινότητας», τόνισε ο Γάλλος πρώην διεθνής Πατρίκ Βιειρά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ