Μπέρδεμα με Καστίγιο, κίνδυνος αποκλεισμού για το Εκουαδόρ

 

Τα χαρτιά που χρησιμοποιούσε ο 25χρονος αμυντικός ήταν πλαστά, με αποτέλεσμα το ο Ισημερινός να κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση της νέας προσφυγής που κατέθεσε η Χιλή από την Επιτροπή Εφέσεων της FIFA, η “Daily Mail” δημοσίευσε το γνήσιο πιστοποιητικό του Μπάιρον Καστίγιο που φέρει τη σφραγίδα της Κολομβίας, καθώς και μία σειρά από ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, που αποδεικνύουν ότι ο παίκτης έχει δηλωθεί με διαφορετική ημερομηνία γέννησης και διαφορετικό πλήρες όνομα από αυτά που παρουσιάζονται στην ταυτότητά του ως παίκτης του Ισημερινού.

Το πραγματικό του όνομα είναι Μπάιρο Χαβιέρ Καστίγιο Σεγούρα και όχι Μπάιρον Νταβίντ Καστίγιο Σεγούρα, ενώ γεννήθηκε στο Τουμάκο της Κολομβίας. Από εκεί έφυγε για το Σαν Λορέντσο του Εκουαδόρ όπου επιχειρηματίας του χορήγησε νέα ταυτότητα για να μπορεί να αγωνίζεται. Παράλληλα, ακόμα και η ημερομηνία γέννησής του είναι λανθασμένη αφού έχει γεννηθεί το 1995 και όχι το 1998 όπως είναι δηλωμένος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη για τις 15 Σεπτεμβρίου και η απόφαση που θα παρθεί αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η Χιλή καραδοκεί για να πάρει τη θέση του Εκουαδόρ στο Μουντιάλ που διεξάγεται στο Κατάρ.

Ο Ισημερινός αγωνίζεται στο εναρκτήριο ματς απέναντι στο Κατάρ στις 20 Νοεμβρίου, ενώ στον όμιλο βρίσκονται ακόμα η Ολλανδία και η Σενεγάλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ