Μπαλτάκος: «Τον επαγγελματία Σιδηρόπουλο τον θέλουν;» (video)

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο κόσμος των Σπορ» για τη διαμάχη με την Σούπερ Λιγκ και την επαγγελματική διαιτησία, που ετοιμάζεται στην Ελλάδα.

Καλεσμένος πριν λίγο στη συχνότητα της ΕΡΤ3 και του Πάνου Μπλέτσου ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ρωτήθηκε για την κόντρα με την Σούπερ Λιγκ, την οποία χαρακτήρισε μέλος της ΕΠΟ, ενώ μίλησε και για το κομμάτι της επαγγελματικής διαιτησίας.

Μάλιστα αναρωτήθηκε «Αν δε θέλουν τώρα τον Σιδηρόπουλο, του χρόνου που θα γίνει επαγγελματική η διαιτησία θα τον θέλουν;».
Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη:

Για τη διαμάχη με την Σούπερ Λιγκ:

Είναι μονομερής. Η Σουπερ Λιγκ και οι υπόλοιπες οργανώσεις είναι μέλη της ΕΠΟ. Η Ομοσπονδία δεν απαντάει γιατί δεν υπάρχει λογική απάντησης σε αυτούς που βάλουν την ΕΠΟ. Δεν απαντάμε σε προκλήσεις.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό ευρύ άθλημα και παίρνοντας υπό την αιγίδα της η ΕΠΟ όλες τις διοργανώσεις, απασχολεί τόσο κόσμο και ο κύριος στόχος είναι να προάγει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η Λίγκα έχει ως στόχο την προαγωγή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δεν είναι ανεξάρτητο μέλος. Είναι περιγραφή της πραγματικότητας αυτή. Δεν συμμετέχουν οι πολλοί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό δεν αποτελεί υποτίμηση.

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου:

Ο κανονισμός αναφέρει ότι οι ομάδες δεν μπορούν να ανακατεύονται και να μπλεχτούν σε θέματα ορισμών διαιτητών. Η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη και απλώς ενημερώνει την ΕΠΟ. Δεν τους εγκρίνουμε εμείς τους διαιτητές. Όταν υπάρχει “συμφωνία” των μεγάλων ομάδων να παίζουν μόνο ξένοι διαιτητές αφορά τους ίδιους. Δεν δεσμεύεται η ΚΕΔ από αυτό. Η ΚΕΔ δεν έχει καμία υποχρέωση με βάση τους κανονισμούς της UEFA να ορίσει ξένους διαιτητές στα ματς που επιθυμούν οι μεγάλοι.

Αν ήθελε ο αρχιδιαιτητής να μη δεχθεί τη σύσταση, μπορούσε να αποφασίσει να σφυρίξει το ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος και να μην αλλάξει θέση. Δε δεσμεύεται η ΚΕΔ από αποφάσεις άλλων.

Για την επαγγελματική διαιτησία που ετοιμάζεται από τη Λίγκα:

Δε σημαίνει τίποτα ότι αποφάσισε η Λίγκα να δημιουργήσει κλάδο επαγγελματικής διαιτησίας. Αυτό δε γίνεται πουθενά, ούτε μπορεί να προκύψει από το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση. Προχθές ζήτησε και η Λαμία ξένους διαιτητές. Η ΕΠΟ συμφωνεί με την επαγγελματική διαιτησία, αλλά θα συνεννοηθούμε με τη Λίγκα για το ποιος θα τους ορίσει. Αν δε θέλουν τώρα τον Σιδηρόπουλο, του χρόνου που θα γίνει επαγγελματική η διαιτησία θα τον θέλουν; Πως γίνεται να επιμένουν για επαγγελματική διαιτησία και να μη θέλουν τους Έλληνες διαιτητές;

Για το μητρώο εγγραφής των σωματείων:

Υπάρχουν προβλήματα, διότι είναι πολλά σωματείο που δεν έχουν μπει και δε θέλουν να μπουν στο μητρώο. Προτείναμε με την UEFA μία λύση στο υπουργείο που δεν τη δέχθηκε, δε θέλω να πω ποια είναι. Αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το πως θα γίνει η εγγραφή δεν ξέρω τι αποφάσεις θα πρέπει να πάρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ