Μπαλτάκος: «Προτείνουμε για νέο αρχιδιαιτητή τον Μπένετ»

 

Παρελθόν από την προεδρία της Κεντρική Επιτροπής Διαιτησίας αποτελεί ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με τον επικεφαλής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να ανακοινώνει τον προτεινόμενο αντικαταστάτη του.

Ο Στέφεν Μπένετ είναι το φαβορί για νέος πρόεδρος της ΚΕΔ. Το μεσημέρι της Τρίτης (12/7), ο Τάκης Μπαλτάκος έκανε γνωστή την επιθυμία αντικατάστασης, τονίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση της ΕΠΟ. Ο 61χρονος ήταν ο υπεύθυνος ορισμών παρατηρητών διαιτησίας την τελευταία διετία, κατά τη διάρκεια της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή. Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων, σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ. Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ