Μπαλτάκος: «Κάθε χρόνο, την 4η Ιουλίου, οι Έλληνες γιορτάζουν»

 

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έστειλε το δικό του μήνυμα, αναφορικά με την επέτειο δεκαεννιά χρόνων από την κατάκτηση του Euro από την Ελλάδα. 

Αύριο (04/07) συμπληρώνονται 19 χρόνια από το… έπος της Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας! Με αφορμή την επέτειο της 4ης Ιουλίου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα μέσα από την ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά το μήνυμα του προέδρου της ΕΠΟ:

«Κάθε χρόνο η 4η Ιουλίου 2004 μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2004 από την Εθνική μας Ομάδα, πέραν του ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλο τον Ελληνισμό.

Κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν.

Κάθε χρόνο, όμως, η 4η Ιουλίου μας υπενθυμίζει το βάρος της ευθύνης και του χρέους της διαφύλαξης της κληρονομιάς του επιτεύγματος του 2004 που έχουμε και για την οποία δουλεύουμε αδιάκοπα. Ήδη τα σημάδια της δουλειάς αυτής είναι ορατά, αφού η Εθνική Ομάδα των Ανδρών επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών. Τόσο η άνοδος κατηγορίας στο UEFA Nations League και η δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 που μας δίνει, όσο και οι εμφανίσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, το αποδεικνύουν. Όπως και η δουλειά που γίνεται στις μικρές εθνικές ομάδες το δείχνουν, καθώς στις 4 Ιουλίου 2023, μια σημαδιακή ημερομηνία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Εθνική μας Ομάδα Νέων δίνει τον πρώτο της αγώνα στην τελική φάση του EURO U19.

Έχοντας επίγνωση του βάρους της κληρονομιάς του 2004, γνωρίζουμε πως φέρουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά αυτή και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη. Είναι χρέος εθνικό και ως τέτοιο το βλέπουμε και ως τέτοιο μας εμπνέει».


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ