Μπακασέτας: «Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις προβλήματα ψυχικής υγείας»

 

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός, μίλησε για το ζήτημα της ψυχικής υγείας και για τα οφέλη που προσφέρει το ποδόσφαιρο ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας, με τις δηλώσεις του να προβάλλονται μέσα από βίντεο σε ημερίδα επί του θέματος.

Ο Τάσος Μπακασέτας μπορεί να μην παραβρέθηκε στην ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία: Νιώθω, Αποδέχομαι, Δρω», αλλά φρόντισε να τοποθετηθεί σε βίντεο, το οποίο προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας. Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε για το ζήτημα της ψυχικής υγείας και για τα οφέλη που προσφέρει το ποδόσφαιρο ως μέσο ψυχικής ενδυνάμωσης και ευεξίας. Από την πλευρά του, ο Ντέμης Νικολαΐδης τοποθετήθηκε και έκανε κατάθεση ψυχής για τη δική του εμπειρία.

Μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι πολύ δύσκολο να έχεις να αντιμετωπίσεις προβλήματα ψυχικής υγείας. Δεν μπορείς να είσαι λειτουργικός. Πρέπει να αντιληφθείς τι πρέπει να βελτιώσεις. Είναι δύσκολη η μετάβαση. Μετά συνεχίζεις βήμα-βήμα και φτάνεις στο σημείο να σε αποδέχεσαι και να διαχειρίζεται καλύτερα τον εαυτό σου. Με τη μπάλα έμαθα να παλεύω, να γίνομαι ανταγωνισμός. Έμαθα τον εαυτό μου, ποιος είμαι, τι πρέπει να βελτιώσω. Να διαχειρίζομαι το άγχος μου. Τον θυμό μου. Μαθαίνεις να κοντρολάρεις τον εαυτό σου».//Τ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ