Μπακασέτας: «Είναι ένας τελικός και δεν υπάρχουν φαβορί»

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Γεωργία (26/3, 19:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) και ανέφερε πως οι Έλληνες διεθνείς σκέφτονται μόνο το ματς αυτό και δεν θα τους επηρεάσει η ατμόσφαιρα στην Τιφλίδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάσος Μπακασέτας:

Για το παιχνίδι με το Καζακστάν και το τι σενάριο βλέπει για το ματς με τη Γεωργία: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπήκαμε δυνατά και σε τέτοιου είδους ματς όταν βάζεις γρήγορο γκολ είναι κλειδί, πετύχαμε και ένα δεύτερο πολύ γρήγορα επίσης. Δεν μου αρέσει να κάνω σενάρια πριν από τα παιχνίδια, να είμαστε αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό, όπως και στο παιχνίδι με το Καζακστάν».

Για το αν θεωρεί πως είναι φαβορί η Ελλάδα και για τη διάθεση της Εθνικής: «Δεν θεωρούμε τίποτα όσον αφορά στη δική μας ομάδα, είναι ένας τελικός και δεν υπάρχουν φαβορί, μπορεί να γίνουν τα πάντα σ’ ένα ματς, δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Η διάθεσή μας είναι πάρα πολύ καλή, παίξαμε ένα παιχνίδι που είχαμε να διαχειριστούμε πολλά πράγματα, απέναντι σε μία ομάδα που τα πήγε καλά στα προκριματικά, φανήκαμε αντάξιοι των προσδοκιών και αυτό το ματς πρέπει να είναι ο οδηγός μας και απέναντι στη Γεωργία».

Για το αν περιμένει κάτι από την ατμόσφαιρα στη Γεωργία και για το γεγονός ότι η Εθνική παίζει εκτός έδρας: «Εντός έδρας είμαστε δυνατοί, ειδικά με τον κόσμο στο πλευρό μας παίζουμε στα τελευταία παιχνίδια, σ’ ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην Ελλάδα. Όταν είσαι παίκτης της Εθνικής περιμένεις γι’ αυτά τα παιχνίδια (σ.σ. εννοεί τα εκτός έδρας). Θες να παίζεις παιχνίδια σε γεμάτο γήπεδο, δεν θεωρώ ότι θα παίξει ρόλο. Μπορούμε να το κάνουμε να δουλέψει υπέρ μας. Όλη μας την καριέρα έχουμε παίξει ντέρμπι εκτός έδρας με πίεση. Δεν παίζει αυτός ο παράγοντας ρόλο στη φάση που είμαστε τώρα».

Για το αν είναι η Ελλάδα πιο ισχυρή μετά το τελευταίο ματς με τη Γεωργία το 2021: «Είμαστε μία διαφορετική ομάδα, με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε. Έχουμε αποκτήσει όλοι οι παίκτες περισσότερες εμπειρίες και η ομάδα της Γεωργίας δεν έχει σχέση με αυτή που παίξαμε. Έχουν αλλάξει παίκτες στη βασική ενδεκάδα, έχουν βελτιωθεί οι δύο ομάδες».

Για το πόσο κοντά αισθάνονται ότι είναι στο όνειρο: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακριβώς, γιατί δεν μας αφήνει να σκεφτούμε πολύ. Σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι, δεν σκεφτόμαστε το πριν ή το μετά, οι πιο παλιοί στην ομάδα γνωρίζουν ακριβώς τι έχουμε περάσει, τις δυσκολίες για να βρισκόμαστε εδώ τώρα. Δεν αφήνουμε το μυαλό μας να σκέφτεται το πριν ή το μετά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ