Μηδέν παθητικό, ολοταχώς προς το απόλυτο

Η Εθνική ομάδα διανύει εξαιρετική περίοδο στο Nations League, καθώς συνέχισε το σερί νικών της, διατηρώντας παράλληλα το μηδέν στην εστία της. 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-0 του Κοσόβου και έκανε το 4/4 στον δεύτερο όμιλο του γ’ γκρουπ δυναμικότητας. Παράλληλα, το φορμαρισμένο σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο και τον προβιβασμό στη β’ κατηγορία. Παράλληλα διατήρησε ανέπαφη την εστία σε τέσσερα σερί παιχνίδια και έχει την ευκαιρία να κάνει το απόλυτο τόσο σε θέμα νικών, όσο και σε υπόθεση του παθητικού του ρεκόρ.

Πλέον, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα πλέι οφς του Euro 2024 αν δεν έχει προκριθεί από τα προκριματικά (περνούν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο). Ουσιαστικά η «γαλανόλευκη» έχει μία εκ των θέσεων των μπαράζ, όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες της Γ’ ή και της Δ’ κατηγορίας, που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών.

Στα εναπομείναντα παιχνίδια του ομίλου, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τυπικά την Κύπρο στις 24/9 και τη Βόρεια Ιρλανδία στις 27/9.

Αναλυτικά η βαθμολογία του ομίλου της Ελλάδας:

1) Ελλάδα 12
2) Κόσοβο 6
3) Βόρεια Ιρλανδία 2
4) Κύπρος 2 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ