Λουτσιάνο για Πελέ: «Μας έκανε να λατρέψουμε το ποδόσφαιρο, ευλογία από τον θεό το ταλέντο του»

 

Ο Βραζιλιάνος προπονητής, κλήθηκε να μιλήσει για τον Βραζιλιάνο θρύλο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών και τόνισε μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να συγκριθεί με κανέναν άλλο ποδοσφαιριστή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα:

«Μας έκανε να λατρέψουμε το ποδόσφαιρο, να αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όπως και ο Μαραντόνα και ο Εουσέμπιο. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ γιατί δεν μπόρεσε να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και να φύγει. Δεν είναι ότι έφυγε μικρός αλλά έφυγε σε μία ηλικία, με ένα τρόπο που δεν περίμενε κανένας. Δεν πρόλαβα να τον δω από κοντά να παίζει ποδόσφαιρο. Αυτοί που ήταν δίπλα του, που έπαιζαν μαζί του, όμως. Είχα την ευκαιρία να είμαι ποδοσφαιριστής με αυτούς ως προπονητές μου έλεγαν τα καλύτερα πριν να έρθω στην Ελλάδα.

Η ταπεινότητα του ήταν για μένα το κάτι άλλο, μας έβλεπε στο γήπεδο, στην προπόνηση ο ίδιος που τον συναντούσαμε στο σπίτι του, τον είδα δύο φορές στην Ελλάδα, ήταν ο ίδιος, για μένα αυτό μετράει πάρα πολύ. Βλέπω στο δρόμο μεγαλύτερους ανθρώπους να κρατάνε τη σημαία της Βραζιλίας και να κλαίνε, τέτοια πράγματα δεν έχω ξαναδεί. Εφυγε σαν ένας άνθρωπος που εγώ τον θαύμαζα, όπως τον θαύμαζε όλος ο κόσμος.

Ακούμε διάφορα για την εποχή του, εγώ νομίζω ότι ήταν ευλογία από το Θεό που είχε αυτό το ταλέντο και έκανε αυτά τα πράγματα πολύ νωρίς, κανένας δεν θα τα κάνει…. Ήταν ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Έκανε αυτά που έκανε και όταν σταμάτησε παρέμεινε ο ίδιος άνθρωπος. Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε τον Πελέ με κανέναν άλλο. Τον θαύμαζα τον Μαραντόνα, τον Μέσι, τον Ρονάλντο το “φαινόμενο” αλλά ο Πελέ ήταν το κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό».//


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ