Κουρτουά για περιβραχιόνιο: «Απογοητευμένος, ο προπονητής πρέπει να αποφασίσει ποιος θα είναι αρχηγός»

Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ θέλησε να τοποθετηθεί σχετικά με όσα γράφηκαν για εκείνον και τον Ρομέλου Λουκάκου και την αρχηγία της Εθνικής.

Ο Τιμπό Κουρτουά, θέλησε να ξεκαθαρίσει σχετικά με τα όσα ακούγονται και γράφονται για το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τον Ρομέλου Λουκάκου. Εμφανίστηκε λοιπόν δυσαρεστημένος σχετικά με αυτές τις εξελίξεις, αλλά και τις δηλώσεις του προπονητή Τεντέσκο.

Τεταμένες είναι λοιπόν οι σχέσεις στην Εθνική, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο κίπερ δεν ταξίδεψε με την αποστολή για το παιχνίδι κόντρα στην Εσθονία, μετά την απόφαση να φορέσει το περιβαχιόνιο ο Λουκάκου κόντρα στην Αυστρία.

Όσα δήλωσε ο τεχνικός των “κόκκινων διαβόλων”:

«Μαζί αποφασίσαμε ότι ο Ρομέλου θα ήταν αρχηγός απέναντι στην Αυστρία και ο Τιμπό εναντίον της Εσθονίας. Όλοι ήταν εντάξει με αυτό, αλλά μετά τον αγώνα ο Κουρτουά θέλησε ξαφνικά να μου μιλήσει και είπε ότι πήγαινε σπίτι γιατί ήταν απογοητευμένος και ένιωθε προσβεβλημένος.

Από την αρχή προσπάθησα να του δείξω την εκτίμησή που του αξίζει. Στα μάτια μου είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο. Τον αγαπώ ως τερματοφύλακα, αλλά και ως άνθρωπο. Είμαι σοκαρισμένος»

Η απάντηση του Τιμπό Κουρτουά:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είναι η πρώτη ή η τελευταία φορά που μιλάω με τον προπονητή για θέματα που αφορούν τα αποδυτήρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που κάποιος αποφασίζει να το πει δημόσια. Είμαι βαθιά απογοητευμένος με αυτό, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι εκτιμήσεις του προπονητή δεν ταιριάζουν με την πραγματικότητα.

Σε εκείνη τη συνομιλία του ζήτησα, όχι για άμεσο όφελος, να εξηγήσει και να πάρει αποφάσεις για να αποφύγουμε καταστάσεις που στο παρελθόν μας έχουν βλάψει ενώ πάντα αναζητούσαμε το γενικό όφελος. Το να είσαι ή να μην είσαι αρχηγός της Εθνικής δεν είναι ούτε ιδιοτροπία ούτε τυχαία απόφαση, θα έπρεπε να είναι δική του απόφαση και αυτό προσπάθησα να του μεταφέρω. Δυστυχώς δεν πέτυχα τον σκοπό μου.

Επιμένω ότι σε καμία περίπτωση δεν ζήτησα κάτι και ότι μίλησα με τον συμπαίκτη μου Ρομέλου Λουκάκου για να ξεκαθαρίσω οποιεσδήποτε συνθήκες σχετίζονται με αυτή την κατάσταση. Ταυτόχρονα θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία συζήτηση για κανένα παρόμοιο θέμα με κανέναν συμπαίκτη μου, όπως έχει υποστηριχθεί.

Επιπλέον, χθες το απόγευμα έκανα έλεγχο για πρόβλημα στο δεξί μου γόνατο. Το ιατρικό τιμ του Ομίλου μου και η Εθνική ομάδα ήταν σε επαφή και εξέτασαν όλο το αντίστοιχο υλικό για να πάρουν την απόφαση να αποχωρήσω από το προπονητικό στρατόπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ