Κούμαν: «Το γεμάτο πρόγραμμα των ομάδων ευθύνεται για τους τραυματισμούς»

Ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας μίλησε για το επερχόμενο ματς της ομάδας του κόντρα στη Γαλλία για τα προκριματικά του EURO 2024 και αναφέρθηκε αρκετά στους τραυματισμούς που ταλανίζουν τους “οράνιε”. 

Η Ολλανδία την Παρασκευή (13/10) φιλοξενεί την Εθνική Γαλλίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο τεχνικός των “οράνιε”, Ρόναλντ Κούμαν, στις δηλώσεις που παραχώρησε, τόνισε πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στη νίκη και αναφέρθηκε παράλληλα στους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν το σύνολό του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρόναλντ Κούμαν:

«Βλέπω τρελά αποτελέσματα κάθε εβδομάδα. Ελπίζουμε να έχουμε ένα τέτοιο σχέδιο την Παρασκευή που θα μπορέσουμε να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα για τη Γαλλία και να πάρουμε ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Φυσικά, συνειδητοποιούμε ότι δεν έχουμε την πιο δυνατή ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στο ποδόσφαιρο, βλέπω αγώνες και αποτελέσματα κάθε εβδομάδα όπου σκέφτεσαι: πώς έγινε αυτό;»

«Ποιος είναι ο λόγος για όλους αυτούς τους τραυματισμούς; Αυτό έχει να κάνει καθαρά με το καλεντάρι. Μερικές φορές είναι πραγματικοί τραυματισμοί στο ποδόσφαιρο, αλλά βλέπω και πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς. Η Γαλλία έχει επίσης ξαφνικά τρεις δικούς της τραυματίες.

Αλλά φαίνεται ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα για το καλεντάρι, το οποίο είναι απίστευτα γεμάτο. Προσπαθώ να το συζητάω κάθε χρόνο στην UEFA, αλλά γίνεται ολοένα και πιο… τρελό. Δείτε μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, με αγώνες σε τρεις ηπείρους».//Γ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ