Κόβεντρι: Πληρωμή του χρέους ή έξωση

 

Ο ιστορικός σύλλογος από την Αγγλία, τη φετινή σεζόν αγωνίζεται στη Championship και αντιμετωπίζει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα βάζοντας σε αμφιβολία τη διεξαγωγή του σημερινού (1/11, 21:45) αγώνα απέναντι στην Μπλάκμπερν εντός έδρας. 

Η Κόβεντρι έχει οφειλές οι οποίες έχουν να κάνουν με την εταιρεία ιδιοκτητών του γηπέδου της. Η κατάσταση, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, είναι κρίσιμη. Η “καταστροφή” ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο από τις ακαδημίες της ομάδας, για να ακολουθήσει η γυναικεία ομάδα της Κόβεντρι που ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε εθελουσία εκκαθάριση και τον τερματισμό της λειτουργίας του τμήματος. Ο λόγος ήταν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε και κρίθηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Σύμφωνα με τη “Guardian”, η Κόβεντρι κατέληξε σε συμφωνία με την εταιρία “Revenue & Customs” μετά από τις οικονομικές αστοχίες που έγιναν στην αρχή της σεζόν, που προκλήθηκαν από αναβολές εντός έδρας αγώνων της ομάδας.

Το γήπεδο της Κόβεντρι είχε κριθεί ως “ακατάλληλο” και μη ασφαλές για τη διεξαγωγή αγώνων. Αναβλήθηκαν τρεις αναμέτρησεις και μία για το Carabao Cup, ενώ τον Σεπτέμβριο ακόμη ένας αγώνας της αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της Βασίλισσας.

Σύμφωνα με πηγές από τα ενδότερα της Κόβεντρι, η συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους δίνει παράταση και συνάμα διασφάλιση ότι οι νομικές δεσμεύσεις θα συνεχίσουν να τηρούνται. Η ομάδα των Γουέστ Μίντλαντς όπως και να ‘χει θα πληρώσει βαριά το τίμημα, καθώς δεν θα μπορεί να υπογράψει νέους ποδοσφαιριστές, τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο και βλέπουμε.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sky Blues, Ντέιβ Μπόντι, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομάδας:

«Όπως έχουμε επισημάνει τις τελευταίες εβδομάδες, η αναβολή τεσσάρων από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος στην αρχή της σεζόν είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ομάδα και την τρέχουσα ταμειακή ροή μας. Η θέση Wasps/ACL (Arena Coventry Limited) έχει παρουσιάσει ορισμένες σοβαρές προκλήσεις για την ποδοσφαιρική ομάδα και αγωνία στους υποστηρικτές μας, και συνεχίζει να το κάνει. Αυτό έχει συνδυαστεί με την Κόβεντρι να παρέχει αρχική χρηματοδότηση για τις ανακαινίσεις του γηπέδου, αν και συνολικά δεν θα πληρώσουμε κανένα επιπλέον κόστος πέρα ​​από τη συμφωνία ενοικίασης του γηπέδου. Αυτή η συμφωνία με την HMRC θα μας βοηθήσει στη λειτουργία της Κόβεντρι βραχυπρόθεσμα και θα διασφαλίσει ότι οι δεσμεύσεις μας θα συνεχίσουν να τηρούνται, και έχουμε ήδη πληρώσει τρεις από τις έξι απαιτούμενες δόσεις του χρέους».

Κλείνοντας, η Κόβεντρι τόνισε το απόγευμα της Κυριακής ότι ψάχνουν εναλλακτικούς χώρους να αγωνιστούν, ακόμα και σήμερα (ημέρα αγώνα), ελπίζουν ότι μπορούν να αγωνιστούν στον αγώνα της Sky Bet Championship απέναντι στη Μπλάκμπερν στη «CBS Arena».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ