Κολίνα: «Η λεκτική και σωματική βία κατά των διαιτητών είναι ένας καρκίνος που μπορεί να κοστίσει τη ζωή του στο ποδόσφαιρο»

Ξεκάθαρη θέση για τα τελευταία γεγονότα στον χώρο του ποδοσφαίρου πήρε ο Πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της FIFA σε επιστολή που δημοσίευσε η Διεθνής ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Πιερλουίτζι Κολίνα είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές που πέρασαν από τα γήπεδα, πλέον έχει την θέση του προέδρου της επιτροπής διαιτητών της FIFA.

Ο 63χρονος Ιταλός πρώην ρέφερι σε επιστολή που δημοσίευσε η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στον βασιλιά των σπορ με αφορμή το θλιβερό γεγονός στον αγώνα Ανκαραγκουτσού-Ρίζεσπορ και την επίθεση προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα λόγια του Κολίνα

«Είναι ευθύνη όλων όσων αγαπούν το πολύτιμο παιχνίδι να δράσουν και να κάνουν κάτι, πριν να είναι πολύ αργά και αυτός ο καρκίνος σκοτώσει το ποδόσφαιρο».

Για τον Τούρκο διαιτητή, Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ: «Είναι ένας πολύ καλός διαιτητής και ένας πολύ καλός άνθρωπος, σε κανέναν διαιτητή δεν αξίζει να ζήσει την εμπειρία που είχε στην Άγκυρα. Έκανε τη δουλειά του και δέχθηκε επίθεση στο γήπεδο στο τέλος του παιχνιδιού».

Η εικόνα του να πέφτει στο γρασίδι, να προστατεύει το κεφάλι του με τα χέρια του ενώ χτυπιέται και ο μώλωπας κάτω από το μάτι του είναι φρικτή. Αλλά είναι ακόμη πιο φρικτό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες διαιτητές σε όλο τον κόσμο που δέχονται λεκτική και σωματική επίθεση. σε χαμηλότερα επίπεδα του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο χωρίς να αναφέρονται στα ΜΜΕ. Είναι άγνωστοι και στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νέοι διαιτητές που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους.

Δεν μπορεί κανείς να επιτεθεί σε ένα διαιτητής για τη λήψη μιας απόφασης, ακόμα κι αν είναι λάθος. Μετά την ετήσια συνεδρίαση της IFAB στο Λονδίνο στις 28 Νοεμβρίου, είπα ήδη ότι η λεκτική και σωματική βία κατά των διαιτητών είναι ένας καρκίνος που μπορεί να κοστίσει τη ζωή του στο ποδόσφαιρο. Ως παλιός διαιτητής που είμαι, είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τα λόγια του και την αλληλεγγύη που έχει εκφράσει προσωπικά στον Χαλίλ Ουμουτ Μέλερ». //ΜΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ