Ισπανική Ομοσπονδία: «Η Εθνική είναι πάνω από όλα»

 

Χάος επικρατεί στην εθνική ομάδα γυναικών της Ισπανίας μετά την απόφαση 15 ποδοσφαιριστριών να αποχωρήσουν, αφού δεν εισακούστηκε το αίτημά τους για την απομάκρυνση του προπονητή, Χόρχε Βίλντα.

Ξεκάθαρη έκανε την στάση της η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τις 15 παίκτριες που αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Εθνική, λόγω της μη απομάκρυνσης του προπονητή, Χόρχε Βίλντα, τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα παίξουν με μικρότερες και λιγότερο έμπειρες παίκτριες.

Ο λόγος που οι αθλήτριες ζήτησαν να παραιτηθεί από τη θέση του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ήταν γιατί δεν πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες, ιδιαίτερα μετά την αποτυχία στο Euro 2022.

Μάλιστα, η αθλητική διευθύντρια της εθνικής Ισπανίας, Άνα Άλβαρεθ, ξεκαθάρισε τη στάση της Ομοσπονδίας, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στον “εκβιασμό” των παικτριών.

«Αποφάσισαν να κάνουν αυτό το αποφασιστικό βήμα. Είναι δική τους απόφαση και το έχουμε λάβει υπόψη. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι η Εθνική είναι πάνω από όλα. Αν δεν θέλουν να έρθουν ή αν δεν δεσμευτούν αυτή τη στιγμή, αυτό θα συμβεί. Δεν πρόκειται να αμφισβητήσουμε το πώς νιώθουν. Το έχουν κάνει σαφές.

Αν πρέπει να παίξουμε με νεότερους και παίκτες με λιγότερη εμπειρία θα το κάνουμε, γιατί η Εθνική είναι πάνω από όλα.

Ο Χόρχε Βίλντα είναι όπως είμαστε όλοι. Δεν είναι ωραίο. Όταν δεν συμφωνούμε για το πώς γίνεται η διαχείριση της ομάδας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Δεν υπάρχει πολύ περισσότερη συζήτηση. Είναι πολύ σοβαρό και δεν έχει ξαναγίνει, οπότε δεν το περιμένεις. Είναι τόσο σοβαρό που ξεπέρασε το όριο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ