Ινφαντίνο: «Δε θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια προς τον Πελέ»

 

Ο πρόεδρος της FIFA, πιάστηκε να βγάζει φωτογραφίες στην κηδεία του Βραζιλιάνου θρύλου και δέχθηκε αρκετά αρνητικά σχόλια, στα οποία απάντησε.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο βρέθηκε τη Δευτέρα (02/01) στην κηδεία του Πελέ, με σκοπό να τιμήσει τον Βραζιλιάνο θρύλο του ποδοσφαίρου. Ο πρόεδρος της FIFA δέχθηκε αρνητικά σχόλια, καθώς έβγαλε φωτογραφίες, μπροστά από τη σορό του Πελέ, στα οποία απάντησε, τονίζοντας, ότι τρέφει πολύ μεγάλο σεβασμό για τον αποθανώντα.

Αναλυτικά έγραψε:

«Μόλις προσγειώθηκα από το ταξίδι μου στη Βραζιλία, όπου είχα το προνόμιο να συμμετάσχω στο όμορφο προσκύνημα στον Πελέ που έγινε στη Vila Belmiro, στο Σάντος. Είμαι απογοητευμένος αφού ενημερώθηκα ότι προφανώς δέχομαι κριτική από κάποιους επειδή έβγαλα selfie και φωτογραφίες στην τελετή χθες.

Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ήταν τιμή που οι συμπαίκτες και τα μέλη της οικογένειας του μεγάλου Πελέ με ρώτησαν αν μπορούσα να βγάλω μερικές φωτογραφίες μαζί τους. Και προφανώς συμφώνησα αμέσως.

Στην περίπτωση της selfie, οι συμπαίκτες του Πελέ ζήτησαν να κάνουμε μια selfie όλων μας μαζί, αλλά δεν ήξεραν πώς να το κάνουν. Έτσι, για να είμαι χρήσιμος, πήρα το τηλέφωνο ενός από αυτούς και του έβγαλα τη φωτογραφία όλων μας.

Αν το να είμαι χρήσιμος σε έναν συμπαίκτη του Πελέ δημιουργεί κριτική, χαίρομαι να τη δεχτώ και θα συνεχίσω να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ σε όσους συνέβαλαν στη συγγραφή θρυλικών σελίδων του ποδοσφαίρου.

Τρέφω τόσο πολύ σεβασμό και θαυμασμό για τον Πελέ και για τη χθεσινή τελετή που δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα ήταν ασέβεια με οποιονδήποτε τρόπο.

Ελπίζω ότι όσοι δημοσίευσαν ή είπαν πράγματα χωρίς να γνωρίζουν και χωρίς να αναζητήσουν πληροφορίες θα μπορούσαν να έχουν την ευπρέπεια και το θάρρος να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και να διορθώσουν αυτά που είπαν.

Το πιο σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Βασιλιά Πελέ, και ενώ πρότεινα ταπεινά στις 211 ομοσπονδίες μελών μας τουλάχιστον ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή χώρος να φέρει το όνομά του, θα δώσουμε το παράδειγμα δίνοντας στο γήπεδο της έδρας μας το όνομα».//

Δείτε τη δημοσίευση:


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ