Ιγκουαΐν: «Είμαι ήρεμος γιατί έδωσα τη ζωή μου για την Εθνική Αργεντινής»

Ο επιθετικός της Ίντερ Μαιάμι, σε δηλώσεις του, μίλησε για τον συναισθηματικό αντίκτυπο του να χάσεις ένα σημαντικό γκολ, τόνισε πως δεν ανέχεται πλέον την ασέβεια και πως είναι περήφανος για όσα έχει προσφέρει για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Ο “El Pibita”, σε συνέντευξη του στο “TyC Sports”, μίλησε για την ζωή των ποδοσφαιριστών και τον αντίκτυπο που έχει ένα χαμένο γκολ, τόνισε πως έπειτα από “μια ζωή” στα γήπεδα δεν ανέχεται πλέον τις προσβολές και την ασέβεια, ενώ αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο Εθνική Αργεντινής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν έχουμε το ίδιο δικαίωμα, περπατάς στο δρόμο, σε προσβάλλουν και δεν μπορείς να αντιδράσεις, γιατί αν το κάνεις, ο αντίκτυπος είναι διπλός… Αν χάσεις ένα παιχνίδι, αν χάσεις ένα γκολ ή χάσεις ένα σημαντικό παιχνίδι, δεν μπορείς να βγεις στον δρόμο. Ο ποδοσφαιριστής ζει ανάλογα με το αποτέλεσμα. Είναι ένα άθλημα, μια δουλειά και δεν πρέπει να συγχέεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι».

«Μου φαίνεται πολύ άδικο να έχω ζήσει 15 χρόνια στην ελίτ και να μην μπορώ να αντιδράσω σε στιγμές που έπρεπε να σκύψω το κεφάλι μπροστά στις προσβολές και την ασέβεια. Αυτή τη στιγμή στη ζωή μου δεν μπορώ να ανεχτώ είναι πια. Δεν ανέχομαι πλέον την αδιαφορία, την ασέβεια ή την επιθετικότητα. Δεν τα βίωνα ποτέ από κοντά, μόνο ανώνυμων ατόμων στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό θα τελειώσει όταν θα έπρεπε να δείξουν το πρόσωπό τους.Σήμερα τα αστεία γίνονται με κάθε είδους πράγμα, αλλά πρέπει να έχουμε επίγνωση του τι δημιουργείται, γιατί με πέντε δευτερόλεπτα μπροστά σε έναν υπολογιστή μπορείς να καταστρέψεις τη ζωή ενός ανθρώπου ».

«Είμαι ήδη σε ένα σημείο της ζωής μου που ούτε ο έπαινος με κάνει να νιώθω καλύτερα, ούτε η κριτική με κάνει να νιώθω χειρότερα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ισορροπία. Είμαι ήρεμος γιατί έδωσα τη ζωή μου και περισσότερο για την Εθνική Αργεντινής. Είμαι περήφανος για όσα έδωσα για την Εθνική ομάδα και δεν μετανιώνω για τίποτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ