Η UEFA απέκλεισε τη Γιουβέντους!

 

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της “Βέκια Σινιόρα” από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο και η Φιορεντίνα είναι αυτή που θα καλύψει τη θέση της.

Η Γιουβέντους δεν θα αγωνιστεί στο Europa Conference League λόγω τιμωρίας που της επέβαλε η UEFA. Ωστόσο, δεν εκτίει την ποινή της μόνο μέχρι εκεί, αφού θα χρειαστεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 10 θα τεθούν σε αναστολή. Ο μόνος τρόπος να τους επιβληθούν και αυτά είναι αν οι “Μπιανκονέρι” υπερβούν τους επόμενους προϋπολογισμούς.

Το αποτέλεσμα αυτό, προήλθε κατόπιν συμφωνίας μεταξύ UEFA και Γιουβέντους, με την ιταλική ομάδα να καταλήγει σε συμβιβασμό. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών εξέτασε μαζί με τις ιταλικές αρχές την υπόθεση των “πλαστών” στοιχείων που είχε χρησιμοποιήσει η Γιούβε στον απολογισμό των ετήσιων ισολογισμών της. Για αυτόν τον λόγο τιμωρήθηκε με ποινή 10 βαθμών από τη Serie A την σεζόν 2022-2023.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου είδους “συμφωνίας” είναι εκείνο της Μίλαν. Οι “ροσονέρι” είχαν “θυσιάσει” μία σεζόν στο Europa League, με σκοπό να μην τιμωρηθούν πιο… βαριά.

Τη θέση της Γιουβέντους στα playoffs του Europa Conference League θα πάρει η Φιορεντίνα, η οποία είναι και η φιναλίστ τους περσινού τελικού της συγκεκριμένης διοργάνωσης.//ΓΚ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ