Η τραγωδία συνεχίζεται στην Ινδονησία…

 

Τουλάχιστον 174 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον ποδοσφαιρικό αγώνα στην πόλη Μαλάνγκ, ενώ ο αριθμός τόσο των νεκρών, όσο και των τραυματιών συνεχώς αυξάνεται.

Τραγικός είναι ο απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων στην Ινδονησία μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα στην Αρέμα και την Περσεμπάγια το βράδυ του Σαββάτου (1/10), όταν οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν εικόνες βίας και χουλιγκανισμού.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 174, ενώ οι αρχές χθες το βράδυ ενημέρωσαν για 130 θύματα και εκατοντάδες τραυματίες. Υπάρχει μάλιστα ο φόβος πως ο αριθμός θα αυξηθεί μετά τις ανάλογες έρευνες. Η αστυνομία αναφέρει επίσης πως 34 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μέσα και οι υπόλοιποι σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νεκρών είναι και δύο αστυνομικοί.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας (PFFI) ανακοίνωσε ότι διακόπτει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για μια εβδομάδα και αρχίζει έρευνα για τα θλιβερά γεγονότα. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ινδονησίας (PSSI), Γιούνους Νούσι, δήλωσε ότι η FIFA επικοινώνησε με την PSSI μετά την τραγωδία για το θανατηφόρο αυτό συμβάν στην πόλη Μαλάνγκ και έστειλε ομάδα για να διεξαχθεί νέα έρευνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ