Η Ρωσία ζητά την αποβολή του προπονητή της Ουκρανίας

 

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας, απέστειλε επιστολή στην UEFA, με την οποία επιθυμεί τον αποκλεισμό του ομοσπονδιακού, Αλεξάντρ Πετράκοφ, από το Παγκόσμιο Κύπελλο, εξαιτίας σχόλιων που έχει πραγματοποιήσει για τον πόλεμο.

Σύμφωνα με την έγκυρη Guardian, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας απέστειλε επιστολή στην UEFA, στην οποία ζητά, τον αποκλεισμό του προπονητή της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Πετράκοφ, από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς, δεν έμεινε πολιτικά ουδέτερος με τις δηλώσεις που έκανε για τον πόλεμο ανάμεσα στις δυο χώρες.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ρωσίας:

Οι δηλώσεις του προπονητή της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Αλεξάντρ Πετράκοφ, γίνονται με φόντο την πολιτική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών – Ρωσίας και Ουκρανίας – και αντιπροσωπεύουν ένα πολιτικό μήνυμα που προφανώς παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της πολιτικής ουδετερότητας.

Επιπλέον, η συμπεριφορά του προπονητή μπορεί να θεωρηθεί προώθηση του δημόσιου μίσους και ότι χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να υποστηρίξει τις πολιτικές απόψεις του“, αναφέρει η αποστολή μεταξύ άλλων.

Η επίμαχη δήλωση Πετράκοφ:

Σκέφτηκα, αν έρθουν στο Κίεβο θα πάρω ένα όπλο και θα υπερασπιστώ την πόλη μου. Είμαι 64 ετών, αλλά ένιωσα ότι ήταν φυσιολογικό να το κάνω αυτό. Νομίζω ότι θα μπορούσα να βγάλω δύο ή τρεις εχθρούς“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ