Η La Liga αποκάλυψε τα νέα όρια μισθών

 

Η LaLiga αποκάλυψε την Τρίτη (20/2) τα νέα όρια μισθών για τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας, λίγες ημέρες μετά το κλείσιμο της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς. Δηλαδή τα μέγιστα ποσά που μπορεί να διαθέσει κάθε ομάδα για να πληρώσει τους παίκτες της και το υπόλοιπο αθλητικό επιτελείο, εκτός από τις μεταγραφές.

Στη LaLiga, οι ομάδες έχουν επενδυτική ικανότητα 2,539 δισεκατομμυρίων ευρώ για τους παίκτες τους.

Η Ρεάλ Μαδρίτης -σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα As- , όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα με πλαφόν 727 εκατ. ευρώ, όσο και την περασμένη σεζόν.

Όπως έχει τονίσει επανειλημμένα ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέρ Τέμπας, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή που ξέρει καλύτερα πώς να διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της τα τελευταία χρόνια. Τόσο πολύ που αυτό το όριο μισθών της δίνει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει τον Κιλιάν Εμπαπέ και κάποιους άλλους αν θέλουν. Η “Βασίλισσα” είναι τόσο καλή που δεν χρειάζεται να ξεφορτωθεί κανέναν σπουδαίο παίκτη για να ισορροπήσει το μπάτζετ της.

Η Μπαρτσελόνα, από την πλευρά της, έχει 204 εκατ. ευρώ (προηγουμένως είχε 270 ευρώ). Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει πλαφόν 303 εκατομμυρίων, σχεδόν επτά περισσότερα από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Η Χιρόνα, η οποία είναι δεύτερη στη βαθμολογία και παλεύει για την κατάκτηση της LaLiga, έχει μόνο ανώτατο όριο αποδοχών 51,97 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Αλαβές είναι ο σύλλογος με το μικρότερο περιθώριο με 31 εκατομμύρια.//Λ.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΜΑΔΕΣ

ΟΜΑΔΕΣ