Η Ιαπωνία πήρε στα χαρτιά το ματς με τη Βόρεια Κορέα

Η Ιαπωνία πήρε στα χαρτιά το ματς με τη Βόρεια Κορέα

Η Ιαπωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε πως ενημερώθηκε από τη FIFA ότι πήρε τη νίκη με 3-0 χωρίς αγώνα στο ματς με τη Βόρεια Κορέα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, το οποίο δεν έγινε ποτέ.

Υπενθυμίζεται ότι η αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά, πέντε ημέρες πριν την διεξαγωγή της αναμέτρησης, οι αρμόδιες αρχές της Βόρειας Κορέας δήλωσαν ξαφνικά πως η χώρα δεν μπορούσε να φιλοξενήσει τον αγώνα, χωρίς να αναφέρουν το λόγο. Έτσι, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία ανακοίνωσε στη συνέχεια πως η συνάντηση δεν θα διεξαχθεί και δεν θα επαναπρογραμματιστεί, λόγω έλλειψης… χώρου στο διεθνές ποδοσφαιρικό καλαντάρι.

Η Ιαπωνία είχε νικήσει 1-0 τη Βόρεια Κορέα στο Τόκιο στις 21 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου για τον Β΄ γύρο των προκριματικών της Ασίας, τον οποίο συμπληρώνουν η Συρία και η Μιανμάρ. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι «μπλε σαμουράι», οι οποίοι μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, έχουν «κλειδώσει» μια θέση στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας του γκρουπ και, παράλληλα, την πρόκριση στον τρίτο γύρο των προκριματικών, όπου «βγαίνουν» τα πρώτα (απευθείας) «εισιτήρια» για την τελική φάση του Μουντιάλ του 2026, την οποία θα συνδιοργανώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς και το Μεξικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ