Η FIFA θέλει να αγοράσει το “Σταντ ντε Φρανς”

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “L’ Equipe”, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το εθνικό στάδιο της Γαλλίας.

Η FIFA εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το “Σταντ ντε Φρανς”, όπως αποκαλύπτει σε σχετικό δημοσίευμα η γαλλική εφημερίδα “L’ Equipe”. Μάλιστα, αναφέρει ότι το θέμα συζητήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια που είχαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μακρόν βλέπει με θετικό πρόσημο αυτό το ενδεχόμενο για το εμβληματικό στάδιο, που ανήκει στο γαλλικό Δημόσιο και το διαχειρίζεται μια κοινοπραξία, ενώ το σχετικό συμβόλαιο λήγει στις 30 Ιουνίου 2025.

«Το Σταντ ντε Φρανς θα τεθεί σε διαγωνισμό πολύ σύντομα», παραδέχεται μια πηγή που γνωρίζει το θέμα, αλλά διατηρεί την ανωνυμία της, ενώ σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, η τιμή του εθνικού σταδίου της Γαλλίας φθάνει στα 600 εκατομμύρια ευρώ.//

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ