Φάτμα Σαμούρα: «Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου να γίνω μέλος της FIFA»

Η γενική γραμματέας της FIFA θα εγκαταλείψει το ρόλο της στο τέλος της χρονιάς μετά από επτά χρόνια κατά τα οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της και στην κατάρριψη των φραγμών.

Η Φάτμα Σαμούρα θα παραιτηθεί από γενική γραμματέας της FIFA στο τέλος της χρονιάς μετά από επτά χρόνια, κατά τα οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταμόρφωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της και στην κατάρριψη των φραγμών.

«Ήταν η καλύτερη απόφαση της ζωής μου να γίνω μέλος της FIFA», τόνισε η γενική γραμματέας της FIFA, Φάτμα Σαμούρα.

«Είμαι πολύ περήφανη που ηγήθηκα μιας τόσο διαφορετικής ομάδας. Η πρώτη μου λέξη για ευχαριστώ είναι για τον Τζιάνι Ινφαντίνο που μου έδωσε αυτή τη δουλειά των ονείρων μου. Έχει δείξει εμπιστοσύνη, κατανόηση και ένα απίστευτο επίπεδο υποστήριξης. Είναι χαρά να εργάζομαι δίπλα σε κάποιον που έχει μεταμορφώσει τη FIFA.

Η FIFA σήμερα είναι ένας καλύτερα διοικούμενος, πιο ανοιχτός, πιο αξιόπιστος και πιο διαφανής οργανισμός. Θα φύγω από τη FIFA με μια υψηλή αίσθηση υπερηφάνειας και πληρότητας», τόνισε.

«Είχα σκοπό να μοιραστώ τα νέα μου πρώτα με τα μέλη του Συμβουλίου της FIFA την επόμενη εβδομάδα, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν αυξανόμενες εικασίες για τη θέση μου τους τελευταίους μήνες. Προς το παρόν, είμαι πλήρως συγκεντρωμένη στην προετοιμασία του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ανυπομονώ να περάσω τους επόμενους έξι μήνες ζωντανεύοντας τους 11 στόχους που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Ινφαντίνο στο Συνέδριο της FIFA στο Κιγκάλι τον Μάρτιο. Από την επόμενη χρονιά θα ήθελα να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου. Είμαι ερωτευμένη με το ποδόσφαιρο από τα οκτώ μου χρόνια και νιώθω τιμή που βρέθηκα σε αυτό το ταξίδι», συμπλήρωσε.

«Ήταν προνόμιο και τιμή να συνεργαστώ με μία πρωτοπόρο στο παιχνίδι», λέει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. «Από τότε που γνωριστήκαμε, ήξερα ότι θα ήταν εξαιρετική για τη FIFA. Το πάθος και ο ενθουσιασμός της να οδηγήσει την αλλαγή ήταν εμπνευσμένη.

Η Φάτμα ήταν η πρώτη γυναίκα, και η πρώτη Αφρικανή, που διορίστηκε σε μια τόσο σημαντική θέση στη FIFA. Σεβόμαστε την απόφαση της Φάτμα και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την αφοσίωση στο ποδόσφαιρο. Η Φάτμα θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και των κοινωνικών του αξιών μαζί με εμάς».//Λ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ